Starity

A legsikeresebb videoklipek: Good Charlotte

2013. augusztus 18. 18:06   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ezúttal megismerkedhettek a sikeres, Marylandből származó együttes, a Good Charlotte legsikeresebb és legnézettebb videoklipjeivel!

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Good Charlotte

A történet akkor indult, amikor 1996-ban az ikrek megalapították az együttest egy Beastie Boys-koncert után. A Good Charlotte nevet egy régi mesekönyv ihlette, amit Carol Beach York írt. Azonban nem ment simán a dolog, ugyanis Benji és Joel nem származott gazdag családból, így rengeteget kellett dolgozniuk azért, hogy álmuk valóra válhasson. Később csatlakozott hozzájuk Aaron Escolopio, Paul Thomas, és Billy Martin. Olyan zenekarok előtt léphettek a színpadra, mint a Lit vagy a Blink 182.

2000-ben jött ki első albumuk, ami a Good Charlotte címet kapta. 2002-ben kezdődött a banda átka. Az együttes ugyanis híres arról, hogy állandóan váltogatják a dobosokat: az új album felvétele előtt Aaron elhagyta az együttest, hogy a testvére, Ryan csapatában zenéljen tovább. Az ideiglenes dobos Josh Freese lett, akit Chris Wilson váltott. Ő 2005-ben hagyta el az együttest drogproblémái miatt. Ekkor Dean Butterworth lett a csapat tagja, és ő is dobol a mai napig az együttesben.

2011 óta azonban nem hallani róluk, hiszen eldöntötték, hogy ismét szünetet tartanak. Joel azt mondta, hogy ha eljön az idő, újra kiadnak majd friss dalokat.

The River

A videót Los Angelesben forgatták egy stúdióban, valamint a Sixth Street hídnál. A videóban több civil is látható, görkorisok, akik nem élnek jó életet.
A dalban közreműködött az Avenged Sevenfold két tagja, M. Shadows és Synyster Gates is, akik jó barátaik az együttes tagjainak.

A videót eddig több mint hétmillióan látták, 43 ezer embernek tetszett, és mindössze 423 nem kedvelte.

The Anthem

Egy tipikus amerikai kerti parti, valamint ingyenkoncert elevenedik meg a videóban, ami 2002-ben jelent meg, és a The Young and The Hopeless című albumon férhető hozzá.

A videót eddig több mint kilencmillióan tekintették meg, 34 ezer embernek tetszett, 660 pedig inkább a nem tetszik gombot választotta a megtekintés után, azonban a The Anthem a fiúk egyik legsikeresebb dala, több filmben is felcsendült, például a Vin Diesel főszereplésével készült Gorilla bácsiban is.

I Just Wanna Live

A videó arról szól, mennyi sztár eladta magát. A kisfilmben a fiúk egy éttermet reklámozva különböző ételeknek öltöznek be, ebédszünet közben megjelenik egy gazdag menedzser, aki csak a pénzeszsákot látja bennük. A fiúk ismertek is lesznek, majd a klipben levetik a ruháikat, és önmagukat adva zenélnek.

A klipet 11 millióan látták, 41 ezer embernek tetszett, 550 embernek pedig nem. Egyébként ez a Good Charlotte legismertebb videoklipje.

1979

A szám címe azért lényeges, mert az ikrek 1979. március 11-én születtek. A videóban a hetvenes évek világa elevenedik meg előttünk, a klip igazán kellemes hangulatú, főleg annak, aki szereti a régebbi dolgokat. A hangzás igazán Good Charlotte-osra sikerült, ám nem a zúzósabb, hanem a lágyabb számaikat idézi, ami azért is érdekes, mert ekkor már megtörtént a stílusváltásuk.

A dal a 2010-ben megjelent Cardiology albumon férhető hozzá, a hozzá tartozó klipet eddig több mint egymillióan tekintették meg, ebből 9700 embernek tetszett, és 123-an kattintottak csak a nem tetszik gombra.

Hold On

A dal igazán emocionálisra sikerült, hiszen rendkívül szomorú témákat fog meg: a családon belüli erőszakot és az egyedüllétet. A videóban olyan emberek szerepelnek, akik elvesztettek valakit: egy barátjukat, a szerelmüket, valamelyik szülőjüket.

A fiúk egy elhagyatott épületben zenélnek, a civil emberek pedig egy stúdióban beszélnek a veszteségeikről. Az alkotást eddig csupán 800 ezren látták, amiből 6379 ember kattintott a megható kisfilmre, azonban a negatív megtekintők száma igen kicsi: mindössze 44.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek