Starity

Pete Townshend csillapítani próbálja a One Direction-botrányt

2013. augusztus 18. 12:12   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Pete Townshend, a The Who világhírű gitárosa tagadja azokat az állításokat, miszerint a legendás banda rá akarta venni a brit tinipop-szenzációt, a One Direction-t, hogy visszavonják a legújabb dalukat, a Best Song Evert.

hirdetés
Pete Townshend csillapítani próbálja a One Direction-botrányt

Egy valódi Twitter-vihar tört ki, miután a Clickmusic nevű zenei weboldalon megjelent egy kritika, miszerint meglehetősen sok hasonlóság figyelhető meg a fiúcsapat új dala és a The Who-klasszikus, a 'Baba O'Riley' között.

A One Direction-rajongók azonnal támadásba lendültek és a maguk módján reagáltak arra a meg nem alapozott állításra, hogy a legendás rockbanda azt akarja, hogy a Best Song Ever törlésre kerüljön.

Azonnal megindultak a #donttouchbestsongever üzenettel tűzdelt tweetek, valamint az olyan üzenetek, mint „Órákat töltöttünk azzal, hogy ez a dal első legyen hét országban. Ha hozzányúltok, meghaltok,” és „Félnetek kellene, pszichopaták vagyunk. Ha törlitek [a dalt], nem akarjátok megtudni, mi fog történni;)”.

A további botrányt és fenyegetőzést megelőzendő, maga Pete Townshend adott ki egy nyilatkozatot: „Nem! Tetszik a kislemez. Szeretem a One Directiont. Az akkordok, amiket használtam és amiket ők használtak, valóban ugyanaz a három akkord, amiket Buddy Holly, Eddie Cochran és Chuck Berry óta használunk a popzenében. A menő akkordok nem mindig jelentenek klassz zenét. Még mindig írok olyan hangzású dalokat, mint a Baba O'Riley – vagy legalábbis megpróbálom!”

Majd hozzátette, hogy örül annak, ha a One Directiont valóban megihlette a The Who, és hogy a hasonlóságot ő maga megtiszteltetésnek veszi.

A One Direction a múlt hónapban jelentette meg a Best Song Evert – ez az első kislemez a hamarosan megjelenő, harmadik albumukról.

A rajongók mentális épségét jelenleg is megkérdőjelezik – a napokban a Channel 4 bemutatta a Crazy About One Direction című dokumentumfilmet, amelyben pár directioner beszélt őrült rajongásáról és kicsit sem normális tetteiről.

A tinilányok büszkén meséltek arról, hogy Louis Tomlinson teáscsésze tetoválásának mását is magára varratták, sőt, egyikük fogszabályzót is tetetett fel, mivel Niallnak is volt, holott nem volt szüksége rá.

„Amikor tweetelek nekik, próbálok olyan vicces lenni, amennyire tudok és így követni fognak engem. Zayn egyszer retweetelt engem, ami csodálatos volt – egy órán át sírtam” – mondja Pip.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek