Starity

Felejthetetlen párosok a filmvásznon

2013. augusztus 24. 16:04   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha színészpárosokról van szó, mindannyiunknak eszünkbe jutnak néhányan, akik több filmben vagy sorozatban feltűntek, esetleg olyan nagyot alakítottak, hogy örökre beírták magukat a filmtörténetbe. Lássunk tíz felejthetetlen párost a legjobbak közül!

hirdetés
Felejthetetlen párosok a filmvásznon

Bud Spencer és Terence Hill

A legendás páros 1959 óta tűnik fel közösen a képernyőkön és ez idő alatt 18 filmben szerepeltek együtt kicsik és nagyok, fiatalok és idősek nagy örömére.

Érdekesség, hogy első közös filmjükben, a Hannibálban ugyan együtt szerepeltek, ennek ellenére egyetlen közös jelenetük sem volt. További különlegesség még, hogy a legtöbb filmjük több magyar címen is fut. Bud – eredeti nevén Carlo Pedersoli – idén október 31-én tölti majd be 84. életévét; Terence – eredeti nevén Mario Girotti – pedig március 29-én ünnepelte 74. születésnapját.

Adam Sandler és Rob Schneider

Adam és Rob mindeddig 15 közös filmben csillogtatta meg tehetségét igen nagy sikerrel és hamarosan érkezik a 16. közös alkotás is. Valószínűleg annak is köszönhető a remek együttműködés, hogy nagyon jó barátságot ápolnak évek óta.

Első filmjük, A vizesnyolcas 1998-ban került a mozikba és továbbra is a vásznak elé csábítják a vígjátékrajongókat, hiszen ha ők ketten megjelennek, akkor hatalmas nevetésre számíthatunk!

Ben Stiller és Robert De Niro

Ki ne emlékezne Ben és Robert közös filmjeire, az Apádra-, Vejedre- és Utódomra ütökre? A filmek – amellett, hogy több A-kategóriás sztárt vonultatnak fel – a vígjátékok kihagyhatatlan remekei, hiszen a rendkívül mulatságos történetek során a rossz dolgok is jóra fordulnak, így melegen ajánljuk azoknak, akiknek esetleg épp rossz napjuk van, hiszen e filmes-hármas valószínűleg mosolyt csal majd a szomorú arcokra is.

Leonardo DiCaprio és Kate Winslet

Leo és Kate nevéről elsősorban mindenkinek a Titanicban nyújtott alakításuk ugrik be – nem is ok nélkül. Hiszen e csodálatos film, amellett, hogy a legnagyobb filmkritikusokat is elbűvölte, még meg is hozta a világra szóló sikert szereplői számára. A kettejük története valószínűleg örökre beírta magát a filmtörténelembe, ahogyan a Titanic katasztrófája is helyet követelt magának a történelemben.

Érdekesség, hogy Leo és Kate a 2008-ban megjelent A szabadság útjai című drámában is együtt játszottak, ám korántsem olyan hatalmas sikerrel, mint 11 évvel korábban.

Rachel McAdamas és Ryan Gosling

Ha valaki megkérdezné, hogy melyek a legromantikusabb filmek, melyeket valaha ember látott, az első háromban mindenképpen benne lenne a 2004-es Szerelmünk lapjai, melyben Rachel McAdams és Ryan Gosling játszotta a főszerepet.

Érdekesség, hogy a két sztár a forgatások során szeretett egymásba és két hosszú évig alkottak egy párt a magánéletben is. Ennél már csak az lett volna romantikusabb, ha együtt maradnak, ám közös filmjük így is jelentőségteljes helyet foglal el a képzeletbeli ranglétrán.

Kristen Stewart és Robert Pattinson

Természetesen Hollywood két legjobban szeretett – és valószínűleg utált – párosa is helyet követelt listánkon, hiszen az Alkonyat-sorozatban nyújtott alakításuk felejthetetlen mindannyiunk számára. Ki hallott még különösebb, ám romantikusabb kapcsolatról, mint mikor egy vámpír beleszeret egy emberbe, akinek vérére mindennél jobban áhítozik?

Találóak Stephenie Meyer, az írónő sorai, miszerint e kapcsolat olyan, mint mikor egy oroszlán beleszeret a bárányba, eltekintve attól, hogy az életben Kristen és Rob éppen se veled, se nélküled harcukat vívják, a mozivásznakon igen jól mutattak együtt.

Ian Somerhalder és Nina Dobrev

Ha már a vámpíroknál tartunk, akkor mindenképpen meg kell említenünk a Vámpírnaplók Elenáját és Damonjét, hiszen a kettejük alakítása szintén páratlan. Az Alkonyathoz hasonlóan itt is egy ember-vámpír között dúló szerelemmel találjuk szemben magunkat – bár köztudott, hogy Elena is átváltozik az idő múlásával – és egy újabb szerelmi háromszöggel.

Míg az Alkonyatban a szerelmesek végül egymásra találnak és boldogan élnek, amíg... meddig is? Elvégre vámpírokról van szó. A lényeg viszont, hogy addig a Vámpírnaplók hamarosan újabb évaddal tér vissza a képernyőkre és már csak találgatni tudunk, hogy végül is hogyan alakul majd a szerelmesek élete a továbbiakban.

Kristen és Robert párosához hasonlóan Ian és Nina is a forgatásokon szeretett egymásba, ám az ő románcuk is véget ért nemrégiben a hírek szerint.

Leighton Meester és Ed Westwick

Akinek volt szerencséje egy-két Gossip Girl-részhez, annak minden bizonnyal hamar kedvencévé vált a Chair néven elhíresült páros, Blair és Chuck.

Néha úgy tűnt, mintha a sorozat kizárólag a kettejük között dúló macska-egér harc körül forgott volna és lássuk be: így is volt, hiszen ha kedvenc csajos sorozatunkra gondolunk, elsősorban a Blair és Chuck közti hatalmi és szerelmi harc jut eszünkbe, ám a mindent elsöprő szenvedély győzedelmeskedett végül és helyreállt a rend az Upper East Side-on.

Zac Efron és Vaness Hudgens

Ha valaki kiejti a száján a Disney-sztárok kifejezést, sokaknak eszébe jutnak napjaink legnagyobb tinisztárjai, Mickey egér és Donald kacsa mellett, hiszen ki ne emlékezne a hatalmas sikert arató High School Musical-trilógiára és bájos főszereplőire, Troy-ra és Gabriellára?

Már nem is meglepő, hogy a két fiatalt alakító Vanessa és Zac az életben is egy párt alkottak, ám a filmsorozat utolsó részének megjelenése után nem sokkal és szerelmük kihűltével ők is továbbléptek már.

Gwyneth Paltrow és Robert Downey Jr.

Napjaink szuperhőseit sem felejthetjük el, hiszen a Vasember eddig megjelent részeiben igen nagyot alakított Gwyneth és Robert, akik újra és újra a mozikba tudtak csábítani minden képregény- és szuperhős-fanatikust.

Kettejük közös munkája valószínűleg még sokáig szóbeszéd tárgya lesz, hiszen filmjeik elnyerték a kritikusok tetszését is, ami manapság igen nagy szó a filmiparban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek