Starity

Hírességek, akiket kirúgtak, majd élre törtek

2013. augusztus 25. 17:05   |   Szerző: buff

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A legtöbb embernek, akinek sikerült felkerülnie a csúcsra, rögös utat kellett bejárnia, kudarcok érték őket és rossz főnököket is kifoghattak. Azonban azt vallják: a kudarc a legjobb tanulási lehetőség.

hirdetés
Hírességek, akiket kirúgtak, majd élre törtek

A Burdeu munkával kapcsolatos statisztikái szerint a felnőtt nők között 6,5%-os a munkanélküliség Amerikában, és több mint ötszázezren vesztették el állásukat 2012-ben. Gyakorta jó okkal válik meg a beosztottól a munkáltató, de sok esetben egészen röhejes indokkal. De ha elveszted az állásod, nem jelenti azt, hogy annyi a jövődnek.

Most bemutatunk hét híres nőt, akiktől megváltak a régi munkahelyükön, de ez nem állította meg őket abban, hogy később hatalmas sikert érjenek el.

J. K. Rowling

Ha hihetünk a Business Insidernek, Rowlingot kirúgták a titkárnői állásából, mivel túl sok időt töltött álmodozással – egészen pontosan könyvek alapötleteiről fantáziálgatott naphosszat. Nyilvánvalóan ez az álmodozás vezetett el egészen a Harry Potter-sorozatig.

Anna Wintour

2010 októberében Wintour a Teen Vouge egyik konferenciáján mesélt kirúgásáról a hallgatóságának.

„Az amerikai Harper’s Bazaarnak dolgoztam… és ők kirúgtak. Mindenkinek javaslom, hogy egyszer rúgassa ki magát, remek tanulási lehetőség.”

Kate Walsh

A Doktor Addison és a Grace klinika előtt, egész pontosan még az egész showbiznisz előtt elbocsátották a színésznőt az iskola utáni Burger King-i állásából.

„A menedzserhelyettes nem kedvelt”ennyivel kommentálta az esetet a színésznő, akit több díjra, People's Choice és Screen Actors Guildre is jelöltek.

Kerry Washington

A Django elszabadul színésznője 2013 májusában felfedte, hogy a siker előtt sok „szívszorító pillanaton” ment keresztül.

„A Botrány előtt 2 pilotokban szerepeltem csak, amelyeket be is rendeltek, de ezekből az állásokból kirúgtak” – mesélte egy emmys kerekasztal-beszélgetésnél Washington. „Mindkét alkalommal újraválogatták a karakterem.”

Szerencsére Kerryt nem hangolta le, hogy több helyen is kevésnek találták: Emmy- és Teen Choice-díjra is jelölték, a Djangóval pedig bedobta magát.

Oprah Winfrey

A jelenkori televíziózás királynőjét egyszer kirúgták a hírolvasói állásából a baltimore-i WJZ-TV-től.

„Eltávolítottak a 6 órás hírekből, egészen pontosan április elsején, 1977-ben. A főmenedzser felhívott az irodájába, és azt hittem, áprilisi tréfa, mikor azt mondta: »Nagyobb terveink vannak veled; beteszünk a reggeli vágásokba.«

Oprah mára a legismertebb tévés személyiség.

Felicity Huffman

A Transamerica és a Született feleségek színésznőjét is kirúgták még 1993-ban egy tévés szitkomból. Később, 2005-ben elnyerte az Emmy-díjat, majd 2006-ban a Golden Globe-ot, sőt, Oscarra is jelölték, és saját csillaga is van a Hírességek sétányán Hollywoodban.

Monica Potter

A Vásott szülők színésznője elárulta, hogy régebben egy napi szappanoperából, a The Young and Restlessből kirúgták.

„Azért szabadultak meg tőlem, mert szörnyű voltam” – mesélte egy 2010-es interjúban. Tanulság: ha elbuksz, legalább tedd azt humorérzékkel.

Monicát olyan filmekből ismerhetjük, mint a Nyakiglove, a Patch Adams vagy a Fűrész.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek