Starity

Portrék a Hubble űrteleszkóp képeiből? Lehetséges!

2013. augusztus 28. 17:05   |   Szerző: Kazuo

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy Barcelonában élő művész nagy hírnevet szerzett magának különleges művészi stílusával: az űrről készült képekből seperc alatt portrékat varázsol!

hirdetés
Portrék a Hubble űrteleszkóp képeiből? Lehetséges!

Egy barcelonai művész, Sergio Albiac igen különleges képeket alkot, ugyanis míg mások festékkel vagy esetleg ceruzával készítik el lélegzetelállító műveiket, addig ő az úgynevezett Hubble teleszkóp űrfotóival dolgozik. Ma már több, mint 11.000 portrét tudhat magáénak – mindezt 60 nap alatt készítette el – és mindegyik megtekinthető a hivatalos Flickr-oldalán. Régebben egyébként híres zeneszerzők és írók arcképét örökítette meg kéziratokon, illetve kottákon.

„Egy művész képes arra, hogy végtelen műalkotást hozzon létre, de ebből csak néhányra fognak felfigyelni. Mi lenne ha a technológiát is felhasználnánk művészetben?” – nyilatkozta egy interjú során.

Az emberek kreativitása egyértelműen határtalan, hiszen képesek vagyunk egy, már meglévő ötletet még modernebb módon megvalósítani. Sergio egy olyan programot fejlesztett ki, amely képes a Hubble teleszkóp által készített fotókból portrét varázsolni, így születtek meg lenyűgöző alkotásai, melyek csodájára járnak az emberek.

A művész arra ösztönzi az embereket, hogy legyenek részesei a projektjének és küldjenek neki minél több arcképet Facebook-profiljára és hivatalos weboldalára is, amelyekkel később tud majd dolgozni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek