Starity

Állatok filmsztárokként

2013. augusztus 31. 11:11   |   Szerző: kia08

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A filmipar sztárjai nemcsak mi, emberek lehetünk, hanem igen sikeres karriert érhetnek el az állatok is. Bemutatunk néhány olyan állatot, melyekre sokáig emlékezni fogunk.

hirdetés
Állatok filmsztárokként

Mister Ed

A Mister Edként ismert ló – hivatalosan is elismert nevén Bamboo Harvester – 1949-ben született Kaliforniában. Apja, The Harvester Edna és Jim Fagan tulajdona volt, míg a ló anyját, Antezt egy arab ember hozta be az Államokba Lengyelországból.

A Francis the Talking Mule filmsorozatban alkotott igazán emlékezeteset a ló, 1950-től 1956-ig minden évben megjelent egy ilyen film, melyben Mister Ed látható volt. 1958-től saját sorozatot is kapott, Mister Ed néven futott 1966-ig, összesen 145 epizódban állították a kamera elé az állatot.

1968-ban a lovat elaltatták öregsége miatt, hiszen elérte a 18. életévét is. a Mister Ed készítői sosem nyilatkoztak, hogyan érték el azt, hogy úgy látszódjon a nézőközönség számára, hogy a ló valóban beszél.

Madison

Madison, a sárga Labrador retriever szuka 1999-ben novemberében született Hawaiin. Gazdája Kim Stahl, aki részmunkaidőben kutya-trénerként tevékenykedik. Mielőtt a filmiparban tűnt volna fel, nyomkereső-kutyaként alkalmazták nagyrészt. 2001-ben Hawaiin ő volt a 8. legjobban engedelmeskedő kutya. Az állat tulajdonosa, Madison két kölykét is megtartotta, akik a Byrddee és a Jane névre hallgatnak.

Leginkább a Lost sorozat kedvelői számára lehet ismerős, hiszen először a Lost: Missing Pieces című mini-sorozatban volt látható, ahol a Vincent névre hallgatott, szuka létére eddigi szerepeiben – ami igaz, csak a Lostban volt – kan kutyaként látható. Előtte egy 44 perces Lost: Revelation című filmben jelent meg, a későbbiekben pedig a Lost – Eltűntek sorozatban szintén a Vincent névre keresztelt kutyaként láthatták a nézők.

Bart I

1977. január 19-én született alaszkai Kodiak-medve számos hollywoodi filmben feltűnt a 23 éve alatt. Trénerei Doug Seus és Lynne Seus voltak, akik a Wasatch Rocky Mountain Wildlife, Inc dolgozói, melynél az állatokat tanítják. Az állat felnőtt korára elérte a 290 centimétert és a 690 kilogrammot.

John Candy, Dan Aykroyd, Daryl Hannah, Annette Bening, Ethan Hawke, Steven Seagal, Gregory Peck, Tchéky Karyo, Brad Pitt, Alec Baldwin, és Anthony Hopkins filmjeiben is látható volt, az utóbbi színész két filmjében is forgatott. A színészek mind le voltak nyűgözve, hogy milyen tanulékony állat.

Halála 2000. május 10-én következett be daganat miatt, miközben Brad Pitt-tel a Growing Up Grizzly dokumentum filmen dolgozott.

Bart II

A mai napig a filmiparban tevékenykedő medve a második a filmiparban, aki a Bart nevet viseli. 2000-ben született Alaszkában. A 272 centiméterre megnőtt állat tulajdonosa és egyben trénere Doug és Lynn Seus, akik elődjének is a gondját viselték. Mára kifejlett egyed lett, 1000 kilóra becsülhető a súlya.

Látható volt a Helyszínelők és a Trónok harca egy-egy sorozatában is, valamint több sikeres filmben is szerepelt már. Idén fog megjelenni a Red Machine, melyben a címszereplő a medve és az egész történet az állat köré épül.

Az állat lánytestvére is a filmipar egyik medvéje, aki nem szerepel annyi filmben, mint bátyja.

Terry

1933. november 17-én született Chicagóban. Kétségtelen, hogy a legismertebb kutya a filmipar történelmében. Carl Spitz gazdája és egyben trénere is. Életnagyságú szobrot állítottak az emlékére a Hollywood Forever Cemetery nevet viselő temetőben 2011. június 18-án.

Leginkább a Toto névre hallgató eb több, mint 10 hollywoodi filmben szerepelt a 11 éve alatt. A szuka kutyus majdnem életét vesztette egy lábtörés miatt miközben a Óz, a csodák csodája munkálatai zajlottak, mely közben az erős szelet keltő gépektől nagyon félt.

A forgatáson részt vett hetei után 125 amerikai dollárt, több mint, 27 ezer forintot kapott kutyus 1945. szeptember 1-jén vesztette életét Hollywoodban.

Moose

A Moose névre hallgató kan kutya 1990. december 24-én született Floridában. Eredeti tulajdonosai Sam és Connie Thise voltak, ám a kutyust túl lármásnak találták, egyik kedvenc tevékenysége a macskák kergetése volt. Folyton ugatott, ásott, kárt csinált, lehetetlen volt nevelni. Végül a Floridában található Birds and Animals Unlimited vezetőjének adták, aki Mathilde DeCagnyhez küldte Los Angelesbe, aki az állatokat tanítja különböző trükkökre.

FIlmográfiájában ugyan csak egy film és három sorozat szerepel, de A dumagép sorozat 194 epizódjában az Eddie névre hallgató kutyusként látható.

Utolsó hat évét egy nyugdíjas családnál, a trénerénél töltötte, 15 és fél évesen vesztette életét 2006. június 22-én, melynek oka természetes halál volt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek