Starity

Állatok filmsztárokként II.

2013. szeptember 01. 13:01   |   Szerző: kia08

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ezúttal is hat olyan állatot mutatunk be, akik a képernyőn szórakoztatták a közönséget és igen nagy sikereket értek el.

hirdetés
Állatok filmsztárokként II.

Enzo

A cikksorozatunk első részében bemutatott Moose kölyke, aki 1995 júliusában született az Egyesült Államokban. Enzónak is voltak kölykei, az egyik egy szuka, Miko, akit szintén megpróbáltak a filmiparban elhelyezni – kevés sikerrel, majd egy technikus vette magához. Kan kutyusa, Moosie nevet kapta, mondhatni a „nagyapja” után. Peri Gilpin színésznő lett a gazdája, aki szintén a sorozatban játszik. Enzo anyja Chelsea Marvin, aki Jack Russell Terrier volt.

A fajtatiszta Enzo volt az egyike azon állatoknak, akik az Eddie névre hallgató ebként tűntek fel a képernyőkön. 104 epizódon keresztül szórakoztatta az embereket. A kutyát az apja kaszkadőreként is alkalmazták, hiszen Moose öregsége miatt már nem minden trükkre volt képes. A Kutyám, Skip filmben ő a címszereplő, melyben apja is feltűnik, mint az idősebb Skip.

Enzo rákban vesztette életét, 14 éves korában 2010. június 23-án, egy nappal apja halálának negyedik évfordulója után.

Happy

1995. július 14-én született Happy néven a szuka kutyus. Shawn Webber állat tréner vette magához, miután megmentette Kaliforniában.

Boone's Animals for Hollywood által választották ki a Hetedik mennyország című, nagy sikerű sorozatba, ahol Happy névre hallgató kutyusként látható 1996-től egészen 2007-ig összesen 243 epizódon keresztül. Ez volt az első és egyben utolsó hollywoodi szerepe.

Los Angelesben, Kaliforniában vesztette életét 2010 októberében, 15 évesen.

Buck

1983. április 26-án született a francia juhászkutya Michael néven.

Az Egy rém rendes család sorozatban 1987 óta volt látható, előtte pedig a Szellemes Karácsony filmben tűnt fel. A Bundy család életében 187 epizódon keresztül vett részt 1995-ig.

12 és fél éves volt, mikor a sorozat véget ért, ezután 9 hónappal, mikor már 13 éves elmúlt, életét vesztette 1996. május 28-án.

Lassie

A filmipar 5 Lassie nevű kutyáról tud, ugyanolyan fajtájúak és leginkább a sorozatokban váltogatták egymást. Lassie karaktere már az 1800-as években megszületett Elizabeth Gaskell brit író által, a ma ismert Lassie-t viszont Eric Knight alkotta meg, aki szintén brit születésű. Az ő novellája adta alapját az ez után készült sorozatoknak és filmeknek.

Az első Lassie-t alakító kutyus a Pal névre hallgatott, 1940-ben született június 8-án. A Lassie hazatér című 1943-as filmben is ő látható, ezen kívül pedig még 7 filmben, valamint 1954-ben indult Lassie néven sorozat három epizódjában tűnt fel. Életét 1958-ban vesztette.

Őt követte az a Lassie, aki a sorozatban 1954-től 1973-ig volt látható, összesen 150 epizódon keresztül. Róla ennél többet nem lehet tudni, sem a hivatalosan elismert nevét, sem születésének és halálának dátumát.

Ezután következett talán a legnépszerűbb Lassie kutyus, aki az eredeti sorozatban is látható 321 epizódon keresztül. Feltűnt a Lassie's Rescue Rangersben is, valamint elkészült egy Varázslatos Lassie című film is. Ezután indították Az új Lassie sorozatot, 1989-ben, melynek mindössze 4 epizódjában látható.

Ezt követően került a képernyő a Howard nevű kutyus, aki Lassie című 1994-ben megjelent filmben látható. Az eredeti Lassie sorozatban 1997 és 1999 között csak 11 epizódban boldogította a közönséget.

Mason az utolsó Lassie-t alakító kutyus, akinek filmográfiájában mindösszesen két film szerepel, ezek közül csak az egyikben alakította a híres kutyát, méghozzá a 2005-ben elkészült Lassie című filmben.

Trigger

A Trigger névre keresztelt ló 1932-ben született. San Diego területén nőtt fel, ekkor még Bing Crosby volt a gazdája. 3 éves korában adták el a Hudkins Stables-nek. Az új gazda, aki egyben egy színész, 1943-ban vásárolta meg 2500 dollárért, ami több mint 500 ezer forintra tehető,

A Roy Rogers tulajdonában lévő állat gazdájával együtt számos filmben szórakoztatták már a közönséget. Több mint 80 filmben és gazdája sorozatainak összesen 101 epizódjában volt látható.

33 évesen, 1965. július 3-án hunyt el az állat, hamvait a Thousand Oaksban temették el, gazdája egyik tanyáján.

Soccer

1988. május 17-én született Jack Russel terrier kutyus egy Connecticutban élő családnál élt. A későbbiekben Jackie Kaptan tréner lett a gazdája, aki a Texasban található Plano területén lakott – itt forgatták a kutya híres sorozatát.

A Wishbone című 1995-ben indult sorozatban a címszereplő kutyus szerepére meghirdetett meghallgatásra több mint 100 kutyát vittek el, a befutó Soccer lett. Nike egyik reklámjában is feltűnt valamint olyan kutyáknak készült ételek márkáit reklámozta, mint a Mighty Dog vagy pedig a Chuck Wagon.

Életét 2001. június 26-án vesztette.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek