Starity

A legnépszerűbb dél-afrikai sztárok

2013. szeptember 01. 22:10   |   Szerző: raquel93

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikkünkben nyolc népszerű sztárt veszünk górcső alá, akik nem máshonnan, mint a Dél-afrikai Köztársaságból származnak.

hirdetés
A legnépszerűbb dél-afrikai sztárok

Charlize Theron

Dél-Afrika leghíresebb sztárja kétség kívül a 38 éves Oscar-díjas színésznő. Charlize 18 éves korában költözött Los Angelesbe, ahol legnagyobb kihívása az volt, hogy megtanuljon akcentus nélkül beszélni. Nyolc hónappal a városba érkezése után kapta első szerepét, amit jó pár hollywoodi produkció követett.

2004-ben aztán megkapta a legnagyobb elismerést: a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat a Rém című filmben nyújtott alakításáért első dél-afrikaiként. 2005-ben kapott csillagot a Hírességek sétányán, pályája pedig azóta is töretlen.

Candice Swanepoel

Candice egy kis dél-afrikai faluban született, ahol szülei tejgazdaságban dolgoztak. 15 éves korában fedezte fel az Ice Model Management egy durbani bolhapiacon.

16 éves korától modellkedik, ekkor évekig ingázott Párizs, Milánó, London és Dél-Afrika között, majd New Yorkba költözött. Napjainkban az egyik legnépszerűbb Victoria's Secret-angyal.

Sasha Pieterse

Sasha az ismertséget a Pretty Little Liars című sorozat Alison DiLaurentiseként érte el, de azt kevesen tudják róla, hogy ő is dél-afrikai származású és csupán 3 éves volt, mikor az Államokba költöztek.

Gyakorlatilag a showbusinessben nőtt fel, hisz édesapja és édesanyja is hivatásos táncosok. Jelenleg főleg énekesi karrierét építi, de továbbra is szerepelni fog a Pretty Little Liarsben is.

Chad le Clos

Chad olimpiai aranyérmes dél-afrikai úszó. 2012-ben 200 méteres pillangóúszásban szerzet olimpiai bajnoki címet, 100 méteren pedig második lett. Ezen kívül ő tartja a 200 méteres pillangó afrika rekordját, valamint rövid pályás világbajnok és ifjúsági olimpiai bajnok.

Jenna Pietersen

Jenna 17 évesen jelentkezett a Revlon Supermodel of the Year versenyre, ahol a 10 legjobb között végzett, ami után megjelent egy holland magazinban. Ezek után komolyabb felkérések következtek, volt például a Marks & Spencer, az Espirit, a B Young és a Triumph modellje is. 2012-ben adott életet első gyermekének.

Dean Geyer

Dean neve a Glee rajongóinak lehet a leginkább ismerős, hisz a negyedik évadban rövid ideig ő alakítja Rachel új szerelmét, Brodyt. Dean kisgyerekkorától kezdve zenél, ez hozta meg neki az első sikereket is, hisz első dala a Change olyan népszerű lett, hogy a család Ausztráliába költözött, ahol Dean indult az Australian Idol című műsorban, melyben végül a harmadik helyig jutott.

Candice Boucher

Candice is a dél-afrikai modellek táborát erősíti. A 30 éves szépség olyan magazinoknak állt modellt, mint a Cosmopolitan, FHM, GQ vagy épp az Elle, de ismerhetjük őt a Fila, az Intimissimi vagy a Guess Jeans reklámarcaként is. Mint sok modell, ő is színészi karrierbe kezdett, ő volt a 2011-es Aazaan című film női főszereplője.

Oscar Pistorius

Oscar Pistorius mindössze 11 hónapos volt, mikor mind a két lábát amputálni kellett. Elismerést és hírnevet azzal szerzett, hogy sérült végtagjaival nem a Paralimpiai Játékokon indult, hanem a teljesen egészséges sportolókkal együtt versenyzett.

2013 elején nagy port kavart a hír, miszerint Oscar lelőtte barátnőjét otthonukban, ami a sportoló szerint baleset volt, de a dél-afrikai bíróság csupán 2014 elején hoz döntést az ügyben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek