Starity

Sokkoló találmány Facebook-függőknek

2013. szeptember 02. 19:07   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Két férfi elektrosokkal kezelné az egyik legnépszerűbb közösségi portál megszállottjait legújabb találmányával.

hirdetés
Sokkoló találmány Facebook-függőknek

Manapság nagy problémát jelentenek az olyan közösségi portálok, mint például a Twitter, vagy a Facebook, ugyanis sokan el sem tudnák képzelni életüket nélkülük, sőt még az élő kommunikációnál és kapcsolattartásnál is fontosabbnak tartják egyesek, hogy minél több értelmetlen, ám elgondolásuk szerint létfontosságú képet és hírt osszanak meg magukról. Az ilyen fanatikus egyének segítségére sietett két hallgatója a Massachusetts-i Technológia Intézménynek, Robert R. Morris és Dan McDuff, akik egy saját találmányt fejlesztettek ki.

A Pavlov Poke névre keresztelt készülék egy USB-kábellel kapcsolódik a számítógéphez és folyamatosan figyeli a monitort, így, amikor a felhasználó túl sok időt tölt a Facebookon, vagy egyéb fórum- és chatoldalakon, először egy figyelmeztető üzenet jelenik meg a monitoron, majd ha tovább folytatja a böngészést az adott oldalon, felvillanyozó élményben lesz része. A csuklók alá helyezett érzékelő ugyanis egy kisebb elektrosokkal lepi meg az illetőt, ami egyébként egyáltalán nem jelent veszélyt számára.

A megrázó találmányt a Nobel-díjas Ivan Pavlovról nevezték el, aki azzal szerzett magának hírnevet és elismerést, hogy forradalmi kutatásokat végzett az emésztőrendszerrel,a feltételes reflex működésével és a klasszikus kondicionálás jelenséggel kapcsolatban.

Morris and McDuf egyébként egyelőre csak a Pavlov Poke prototípusát készítették el és nem tervezik, hogy a közeljövőben eladják azt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek