Starity

Chenoa képviselné Spanyolországot az Eurovízión

2013. szeptember 05. 14:02   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Chenoa az egyik legkedveltebb és legsikeresebb énekesnő Spanyolországban. Rajongói többször is petícióba kezdtek, csak hogy ő léphessen színpadra az Eurovízión, ám mindhiába: a delegáció nem került szóba.

hirdetés
Chenoa képviselné Spanyolországot az Eurovízión

Az énekesnő számára nem idegen terep az európai színpad, hiszen korábban, a 2002-es évben részt vett közösen Rosa Lópezzel (az első Operación Triunfo zenei tehetségkutató nyertesével) a Europe's Living Celebration rendezvényen.

Chenoa úgy nyilatkozott, hogy szeretne részt venni a következő Eurovíziós Dalfesztiválon, hogy képviselje Spanyolországot. A kijelentés része annak az interjúnak, ami megjelent az Eurovison-spain.com weboldalon. Az oldal olvasói egyébként úgy nevezték az énekesnőt, mint ideális művészt a versenyre, aki tökéletes lenne arra, hogy a spanyolokat képviselje.

Az extriunfita hírnevét, mint ismeretes, a spanyol tehetségkutató műsornak köszönheti, melynek legelső évadában tűnt fel 2001-ben. E show indította el karrierjét, mely azóta is töretlenül ível felfelé. A műsort követően lehetősége adódott, hogy Rosa Lópezt, a nyertest elkísérhesse a 2002-es, Tallinban rendezett Eurovíziós Dalfesztiválra. Az argentin születésű énekesnő egy kórusban énekelhetett, ahol többek között olyan nevek is feltűntek mellette, mint David Bisbal, David Bustamante, Gisela és Geno Machado. 2002-ben Chenoa részt vett az Eurobest nevű Endemol rendezvényen, melyben kilenc ország versenyzett: azok az énekesek csaptak össze, akik szintén az Operación Triunfo műsor megfelelőiben szerepeltek az európai kontinensen. A megmérettetést Chenoa nyerte meg.

„Igen, szeretném megismételni” – válaszolt Laura a feltett kérdésre. Abban az esetben, hogyha ő képviselné Spanyolországot a jövőben – ami még mindig egyáltalán nem biztos, s az sem, milyen dallal indulna: „A fesztivál sokkal több jót ad, mint rosszat. Valamit mindig hozzád tesz, valami mindig megtérül” – jegyezte meg Chenoa.

Az énekesnőnek egyébként szeptember 17-én jelenik meg hatodik stúdióalbuma, mely az Otra Dirección (Más irány) címet kapta. A korongon összesen 19 szám található, s újdonság, hogy a dalok fele angol nyelvű lesz:

01. Quinta Dimensión (Ötödik dimenzió)
02. Ni un Minuto Mas (Nincs több egy percnél)
03. Drama (Dráma)
04. Ya No Quiero Verte (Már nem akarlak látni)
05. Júrame (Esküdj)
06. Llegaré Hasta el Final (Elérkezik a befejezés)
07. Hoy Sale el Sol (Ma felkel a Nap)
08. Súper Superficial (Szuper felületes)
09. Piérdete Preocupación (Ne aggódj)
10. De Lo Malo Lo Mejor (Lehet, hogy a rossz a legjobb)
11. Drama (feat. Raphaella) (Dráma)
12. Life’s an Equation (Az élet egy egyenlet)
13. X Ray Eyes (Röntgen szemek)
14. Dead in the Water (Halott a vízben)
15. Arrested (Letartóztatott)
16. Humanized (Humanizált)
17. Made That Way (Járd az utat)
18. Follow the Sun (Kövesd a Napot)
19. Borderline (Határvonal)

Miután az El sueño de Morfeo által legutóbb elért rossz eredményen Spanyolországban tavaly igencsak meglepődtek, jó lenne végre igazán bizonyítani is. Chenoa úgy véli, hogy bizonyos dalok vagy nemzetek jobban megértetik magukat másokkal, illetve, hogy mindig van egyfajta politikai része is a szavazásoknak, ami nem hat kedvezően adott országokra, esetükben most éppen rájuk, spanyolokra. Chenoa szerint egyébként az ideális előadó, aki Spanyolországot képviselhetné az Eurovíziós Dalfesztiválon, Monica Naranjo lenne, akiért már hosszú évek óta ő maga is rajong.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek