Starity

Ausztrál modellek smink nélkül a jó ügyért

2013. szeptember 08. 15:03   |   Szerző: kia08

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A három modell – Jesinta Campbell, Magdalena Roze és Laura Csortan – egyetért azzal, hogy a nők lemeztelenítve érzik magukat, ha smink nélkül kell kimenniük az utcára.

hirdetés
Ausztrál modellek smink nélkül a jó ügyért

Mind a hárman úgy döntöttek, smink nélkül készítenek egy fotósorozatot.

„A mi arcunk az állásunk, ez a munkánk„ – nyilatkozta Laura Csortan, a 36 éves TV-s személyiség és modell.

„Szóval kővé dermedtem és egy szembesítésnek tettem ki magam. Ha úgy mennék egy eseményre, hogy nem vagyok kisminkelve, megalázva érezném magam. Két éjszaka ezek miatt a képek miatt hánykolódtam és forgolódtam, mert ezek egy életre hozzám lesznek kötve.”


Laura Csortan

Az elmúlt években a smink viselése vált a fő beszédtémává, mely a testről alkotott pozitív képhez szükséges. A közelmúltban Natalie Barr és Samantha Armytage ausztrál TV-s személyiségek is jelentek már meg sminkmentesen az utcákon és eseményeken is.

Ugyanezt fogja tenni Campbell, Roze és Csortan is a 30 Days of Fashion and Beauty's Go Naked Day nevű rendezvényen, melyen ösztönözni fogják a nőket, hogy kevesebbszer viseljenek sminket magukon, valamint Ausztráliában a Priceline üzletekben többféle tevékenységen fognak részt venni.

Az előbb említett rendezvényeken befolyt pénzt a Look Good ... Feel Better jótékonysági egyesület fogja megkapni, amelynek az a célja, hogy a különféle rákos megbetegedéseket túltélt nők önbecsülését javítsa.

„Annyira megszoktam, hogy kozmetikumokban látnak engem, ha viselem, jobban érzem magam, és néha kicsit öntudatosabbnak is„ – nyilatkozta Magdalena Roze, a 31 éves időjárás-jelentő és a Channel Ten újságírója.

„Bátorítjuk a nőket, hogy arcfesték nélkül éljenek, ami valóban fontos. De ez egy kivezető út az én komfortzónámból, ami idegessé tesz.”


Magdalena Roze

Campbell is kényelmetlenül érezte magát a fotózáson. Ennek ellenére amikor nem dolgozik, nem használja piperetáskáját.

„Szörnyen ideges voltam. Soha nem jelentem meg még találkozón smink nélkül, azt hiszem, ez az én rutinom része. Soha nem dolgoztam még arcfesték nélkül, ez az első alkalom, hogy valaha így mentem fotózásra. Kivéve amikor nyaralni megyek vagy valami hasonló helyre„ – nyilatkozta  Jesinta Campbell, a 22 éves modell.

„A szülő felelőssége, hogy megbizonyosodjon arról, hogy gyerekei tudják, a nők a televízióban és a magazinokban nem igaziak, nem így ébrednek fel mindennap.”


Jesinta Campbell

Reméljük, több ilyen mozgalom lesz még a közeljövőben, és nem csak a szigetországban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek