Starity

Így tartja magát formában Zoe Saldana

2013. szeptember 08. 16:04   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikksorozatunk új részében az Avatar sztárjának jól bevált módszereit mutatjuk be.

hirdetés
Így tartja magát formában Zoe Saldana
Fotó: John Russo

Zoe Saldana mesés alakjáért nők ezrei tudnának ölni, azonban nem árulunk el azzal túl nagy titkot, hogy bizony ő is keményen megdolgozott érte. Gyermekkorában a tánc hódította meg szívét és emiatt táncakadémián is tanult, főként balettet, de természetesen más stílusokban is otthonosan mozog, az Avatar forgatása előtt pedig lovagolni is tanult, így a rendszeres mozgás előkelő helyen szerepel életében. Azonban mivel időközben elismert színésznő lett, idő hiányában egy személyi edzőt bérelt fel, név szerint Steve Moyert, aki segíti neki megtartani irigylésre méltó alakját.

Nina Dobrev és Heidi Klum edzői után a Popsugarnak Zoe trénerét is sikerült megkaparintania egy videó erejéig, ahol Moyer megmutatta, kliense hogyan is tartja formában felsőtestét. A négy gyakorlathoz mindössze néhány könnyű súlyzó, egy gumiszalag és természetesen elszántság és kitartás kell.

Az elsőhöz még egyik eszközre sincs szükség, ugyanis fekvőtámasz-pozícióba kell leereszkednünk, majd utána az alkarra kell támaszkodni és aztán megint az alaphelyzetbe állni. Ezt a gyakorlatsort legalább 10-15-ször kell megismételni.

A másodiknál már kézbe kell venni a gumiszalagot és jó erősen meg kell fogni, hogy még véletlenül se csússzon ki ujjaink közül. Ezt a kézerősítő gyakorlatot legalább 15-ször, vagy 20-szor javasolt elvégezni, hogy rendesen megdolgoztassuk a vállunkat és a tricepszünket.

A harmadik és a negyedik gyakorlathoz már a súlyzókat kell előkeresni, hogy a tricepszünkre és a bicepszünkre is edzünk még egy kicsit. Míg előbbinél egyenesen kell állni, utóbbinál már térdünket egy kicsit be kell hajlítani, hátunk pedig egyenes marad. Az elvégzés száma ezeknél a mozdulatoknál is a már fent javasolt minimum 15-20-szori emelés.

Zoe egyébként étkezésével is rásegít formás alakjára, melyben szintén edzője segít neki, azonban semmilyen őrült diétának sem híve, sok zöldséget fogyaszt, de megeszik a tésztától kezdve mindent, természetesen megfelelő mennyiségben. Moyer elmondása szerint nagyon megbízható ilyen téren is és a bevitt kalóriaszámot az alapján csökkentik, vagy növelik, hogy milyen szerepet játszik és, hogy az mennyi energiát, mozgást vesz igénybe.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek