Starity

Halit Ergenç: „Az apaság a legfontosabb szerep a karrieremben”

2013. szeptember 13. 13:01   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A méltán nagy népszerűségnek örvendő török színész egy interjúban most beszélt családról, apaságról, zenéről, mindezt pedig nagy őszinteséggel.

hirdetés
Halit Ergenç: „Az apaság a legfontosabb szerep a karrieremben”

Sok rajongó örömére nemsokára kezdődik a sorozat negyedik – a hírek szerint befejező – évada, ahol a szultán és családja újabb izgalmasabbnál izgalmasabb események közé csöppen, melyek során természetesen továbbra is folyik az ádáz küzdelem az Oszmán Birodalom trónjáért.

A népszerű török színész, Halit Ergenç jelenleg a legérdekesebb sztárja a sorozatnak, hiszen mind a rajongók, mind pedig az újságírók előszeretettel foglalkoznak vele. A színész, kihasználva a nyári szabadságát, szükségét érezte egy kis kikapcsolódásnak, így egy igazán nagy lélegzetvételű nyaralást ejtettek meg idén családjával.

Ergenç már újra Isztambulban van, ahol készen áll a sorozat új szezonjára. A különösen meleg hónapokat feleségével és kisfiával a tengerparton tette elviselhetőbbé: híres török üdülőhelyeken pihentek, de ellátogattak folyópartokhoz is, hogy megússzák a kíváncsi tekinteteket és a paparazzókat. Ugyanis a fotósok előszeretettel kapták őket lencsevégre egy egyébként rejtett strandon pancsolás közben. A képek az egész világot bejárták.

Mint minden nagyobb híresség, így Halit és Bergüzar esetében is követi őket a már-már túlzó érdeklődés, bárhová is mennek. Éppen ezért elkerülhetetlen a pletykák és érdektelen információk kiszivárgása, melyek most sem maradtak el. A férfit nagy szakálláról már messziről kiszúrják, ahogyan bomba alakú fiatal feleségét is. Élvezték a finom halételeket a különböző tengerparti vendéglátóhelyeken, ám egy pillanatra sem volt nyugtuk, a fotózkodni vágyó rajongók és a média végig a nyakukon lógott. Mielőtt elkezdődött volna a legújabb évad, Halit Ergenç interjút adott a híres GQ magazin török változatának, ahol nyíltan beszélt cseperedő gyermekéről, a szülői szerepről, családjáról és a zene szeretetéről. A férfi szülei házában látta meg a napvilágot, mely kitűnő kilátást biztosított a Boszporuszra. Az interjúban őszintén megnyílt és beszélt szülei házasságáról is.

„A kapcsolat a szüleim között nem volt túl jó. Elváltak, amikor még csak általános iskolás voltam. Ezt akkor nagyon viharos helyzetnek éltem meg, rosszul viseltem. Miután anyu és apu elváltak, édesapám néha hazajött, ritkán láttam, amolyan részleges látogató volt az életünkben. Nem volt semmilyen kapcsolat az egykori férj és feleség között, csak a külvilág és a látszat kedvéért tettek úgy, mintha – mondta. – Az igazi érdeklődés számomra a zene felé húzott, a színészet csak később jelent meg az életemben. Akkoriban, fiatalként úgy élveztem a zenét, akár egy őrült, nehéz volt azonban ezzel bármit is komolyan kezdeni, tisztes bevételt nem igazán hozott. Egyébként nemrég segítettem egy barátomnak Amerikából. Nagyon élveztem tavaly, 12 napon keresztül folyamatosan néztem egymás után a népszerű musicaleket. A király és ént, a Rentet, a Sunset Boulvardot, a Nyomorultakat, Az operaház fantomját…”

A színész, ha ideje engedi, minden tavasszal részt vesz a „Világ angyalarca” eseményen, mely tulajdonképpen a Down-szindrómások világnapja alkalmából megrendezett összejövetel. Ergenç nyilatkozatában rámutatott arra, hogy a Down-szindróma több, mint aminek látszik. A kromoszómák száma más, mint egy normális ember esetében. A Down-szindrómások egészen egyszerűen angyaliak és ahhoz, hogy megértsük azokat a családokat, akik Down-szindrómás gyermeket nevelnek, nem szükséges a közvetlen érintettség. Sajnos vannak, akik ebben az esetben sem képesek kezelni a helyzetet.

„Allah biztosítja a kényelmet az egész család számára. Bár esetemben a szüleim elváltak, emlékszem, hogy apámmal sok szép közös emlékem van. Az apasággal kapcsolatban is különleges érzések kavarognak bennem. Az apaság egy teljesen új helyzet számomra, ráadásul teljesen megváltoztatta az életemet. Amikor Alit először a karjaimba vettem, furcsa módon úgy éreztem, hogy egy komoy nehézség szakadt le a vállamról. Megkönnyebbültem. Eddig a napig azt mondhatom, hogy én is érdekelt vagyok az életében és most apaszerepet játszom. Ez a legfontosabb és legértékesebb szerep a világon egy férfi számára. Azt szeretem a legjobban, amikor a vállaimra ültetem. Engem is édesapám mindig a vállain hordott” – mesélte a színész.

Halit Ergenç, miután betöltötte 30. születésnapját, egyfajta identitásbeli válságot élt meg: „Úgy döntöttem, hogy szakmát akarok változtatni, így elkezdtem keresni fizikoterápiás vagy kulináris élvezetekkel foglalkozó iskolákat. Tanultam néhány egyetemen ez idő alatt… Kétségbe voltam esve. Azóta persze megtaláltam a helyem és ebben rengeteget segített a családom, valamint a Szulejmán is, amit nagyon szeretek csinálni és ami valljuk be, elég nagy népszerűséget is hozott számomra” – mesélte.

Érdekesség, hogy a színész rendszeresen jár edzőterembe, de jövő áprilisig a sorozat miatt – ekkora tervezik ugyanis a forgatások befejezését – ezeket hanyagolnia kell. A negyedik évadban már egy nagyon öreg szultánt kell alakítania, így arra kérték a készítők, hogy sokat pihenjen, kicsit lustuljon, hogy ez az öregedés még hatásosabb legyen. A török közvélemény egyébként már türelmetlenül várja az új, 4. évad promóciós képeit, melyeken biztosan be kell mutatni néhány vadonatúj karaktert.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek