Starity

Hayley Williams fellép a mellrák ellen is

2013. szeptember 14. 17:05   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A gyermekbántalmazás, gyermekkereskedelem és a nehéz körülmények között élő nők mellett kiálló énekesnő most már a mellrák ellen is fellép.

hirdetés
Hayley Williams fellép a mellrák ellen is

Május a hamburger, január a zabpehely, július pedig a jégkrém hónapja. Sokak szerint teljesen felesleges minden butaságot megünnepelni, de az októberi események mellett mindenki kiáll. A hónapban a mellrák ellen lépnek fel.

2009-ben több mint kétszázezer amerikai nőnél diagnosztizálták a veszélyes rák eme fajtáját. A legfrissebb adatok szerint évente 40 000 nő veszti életét az Egyesült Államokban emiatt. A kutatók kemény munkájának köszönhetően az arány évről évre (kb. 2,1%-ot) csökken.

Az idén 14 éve megrendezésre kerülő jótékonysági esemény amellett, hogy felkelti a nők figyelmét a betegség súlyosságára és veszélyére, anyagilag is támogatja a kezeléseket.

A Hard Rock tevékenységei közé tartozik az a Pink Sheets nevű program, melyet 16 szállodával együtt kezdeményeztek. A rózsaszín lepedővel ellátott szobák bevételének 25%-át a kutatók kapják.

Bret Michaels mellett – aki tavaly a mellrák túlélőivel egy rózsaszín ágyban ugrándozott – Hayley is részt vesz az eseményen.

&bdquo Hayley Williams, a Paramore frontasszonya a Pinktober nagykövete lesz a hónapban. Számos rajongói találkozón részt vesz, ahol a fanatikusok és a média előtt elmondja beszédét, reménykedve, hogy sikerül felhívni a fiatalabb generáció figyelmét is a mellrákra. A tervek szerint a philadelphiai központban a kutatókkal is találkozik, akiknek átadja a programból befolyt összeget. – írja az nrn.com.

Bár a fiatalabbak közt jóval kevesebben vannak, akik szenvednek az életveszélyes betegségtől, a 30 és 40 év közti amerikai nőkből 1 a 227-hez az arány, hogy valakinél kialakul. A kutatási eredményeket nem tették közzé az említett korosztály alatt.

A program szeptember 30-án kezdődik az Egyesült Államokban, itthon pedig októberben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek