Starity

Neked már van bakancslistád?

2013. szeptember 23. 05:05   |   Szerző: Kazuo

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vannak álmaid és céljaid? Szeretnéd őket összegyűjteni és nyomon követni, hogy ezek közül melyeket sikerült megvalósítanod? Nos, akkor a soron következő lista pontosan neked való! A most következő cikkben részletesebben megismerkedhetsz a bakancslistával.

hirdetés
Neked már van bakancslistád?

Az emberi történelem során filozófusok ezrei foglalkoztak az emberi élet értelmének kérdésével. Próbálták tanulmányozni, megérteni és szavakba önteni, hogy mit is jelent igazából az élet szó. Bár nagyon sokan közel jártak a megoldáshoz, mégis kijelenthetjük, hogy még ma sem született meg a megfelelő fogalom az élet lényegére.

Már gyerekkorunkban is vannak álmaink, amelyeket meg szeretnénk valósítani és ahogy növünk, annál több célunk lesz. Ezeknek a céloknak az összegyűjtésére született meg a bakancslista. Magának a bakancslistának az eredete ismeretlen, nem tudjuk, hogy ki találta ki és mikor kezdték el használni.

De mi is ez a bakancslista?

Egy sajátkezűleg megírt lista, amely azokat a dolgokat tartalmazza, amelyeket mindenáron meg szeretnénk valósítani, mielőtt – szó szoros értelemben – „feldobjuk a bakancsot”. Manapság már nemcsak sajátkezűleg készítenek ilyen listákat, hanem az interneten szöveggel ellátott fotók formájában osztják meg a többiekkel.

A célok természetesen bármik lehetnének: vágyhatunk arra, hogy eljussunk a kedvenc városunkba, találkozzunk a kedvenc hírességünkkel vagy kívánhatjuk azt is, hogy sikeresen leérettségizzünk a jövőben, és így tovább.

Miért érdemes egyáltalán belevágni egy ilyen lista írásába?

Legfőképpen azért, mert azzal, hogy papírra vetjük életcéljainkat, saját magunkat motiváljuk azok elérésében, és amikor sikerül megvalósítanunk az egyik pontot, azzal önbizalmat szerzünk magunknak.

Eme listának a témájával film is készült Morgan Freeman, illetve Jack Nicholson főszereplésével A bakancslista címen 2007-ben. A történet szerint Carternél (Morgan Freeman) és Edwardnál (Jack Nicholson) súlyos betegséget, tüdőrákot diagnosztizálnak és elhatározzák, hogy életük hátralevő részében megvalósítják az álmaikat és írnak egy bakancslistát. A tanulságos történetet még egy kicsike humorral is megfűszerezték, amely által élvezetesebb az alkotás.

A bakancslisták akkora népszerűségnek örvendenek, hogy hivatalos, Facebook-profillal hozzáférhető weboldalt is létrehoztak, ahol bárki nyomon követheti, hogy mások hol tartanak céljaik elérésében.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek