Starity

Emma Watson az öko-divatot választja

2013. szeptember 22. 12:12   |   Szerző: rek4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Fair Trade eszménye mellett áll ki a 23 éves színésznő, új, környezetbarát kollekcióban pózol.

hirdetés
Emma Watson az öko-divatot választja

Első pillantásra képek csak egy újabb luxus-ruha fotósorozatnak tűnnek. Emma Watson az elmúlt években már több tucatszor pózolt a kamerák előtt – hol a vörös szőnyegen, hol kampányfotózáson, olykor pedig divatlapok címoldalaiért.

Emma már egy igazi profi, amit az online magazinnal, a Net-a-Porterrel készített interjújában is elmondott: „Nem csinálok fél dolgokat. Ha valamibe belekezdek, azt szívvel-lélekkel csinálom.”

A mostani fotósorozat csaknem olyan, mint bármelyik az eddigiek közül. Ez persze egyáltalán nem igaz, hiszen ez alkalommal Emma a Fair Trade („méltányos kereskedelem”=hangsúlyt helyez arra, hogy a harmadik világbeli termelő megkapja a pénzt az általa előállított terményért) irányzatot képviseli. Az estélyiket ökológiai eljárással állították elő, így azok „morálisan kifogásolhatatlanok”.

A projekt mögött Livia Firth áll, az Oscar-díj nyertes [A király beszéde, 2010] brit színész, Colin Firth felesége. A 44 éves rendező és vállalkozó 2009-ben nyerte meg a Green Carpet Challenge díjat. Legfiatalabb projektjében a Net-a-Porterrel öt designernek fejenként két-két környezetbarát kreációval kell előrukkolnia.

Emma és Livia már korábbról személyesen is ismerték egymást, a 23 éves színésznő pedig tökéletesen passzol a legújabb kollekcióhoz. Emma a Brown Universityn felvett egy tárgyat, amely a Fair Trade-del foglalkozik, s az interjúban elárulta, régóta foglalkoztatja őt az öko-divat:

„Már a kezdetek óta foglalkoztat a probléma. Olyan ruhákat akartam hordani, amelyeknél biztos lehetek benne, hogy eredete etikailag ártalmatlan. Egyszerűen nem volt elég lehetőség, hogy ezt reális alapokra helyezzük” – nyilatkozta Emma.

Az, hogy Emma kiskorától kezdve sokat foglalkozott a környezetvédelemmel meghatározta gyermekkorát: „Talán kevesebb gondja lenne a világnak, ha többet foglalkoznánk azzal, hogy a termékeket hol és hogyan gyártották. Ellenezzük a rabszolgamunkát a saját országunkban, talán ezt az elvet más országokra is kiterjeszthetnénk” – mondta a Harry Potter sztárja.

„Nem értem, hogy az etikus ruhák miért nem normatívát, hanem valami egészen különleges dolgot jelentenek. Miért szokatlan olyasmit birtokolni, amit nem egy 12 éves készített valamilyen borzasztó kényszer alatt, aki 12 centet keres óránként? Nehéz ezekről a dolgokról beszélni anélkül, hogy erkölccsősznek tűnnénk.”

Tény, bármelyik színésznő példát vehet Emmától. Lássunk néhányat a fotók közül:


Fotók: net-a-porter.com

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek