Starity

Miley Cyrus bipoláris zavarokkal küzd?

2013. szeptember 24. 05:05   |   Szerző: rek4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vádaskodás és becsmérlés helyett egy szakmabeli próbálja megfejteni Miley viselkedésének okát.

hirdetés
Miley Cyrus bipoláris zavarokkal küzd?

„Lassan bekattan!” – állítja egyre több ember, látva az egykori Disney-sztár viselkedését, s ez nem meglepő. Az USA-ban készült egy kimerítően részletes tanulmány Miley-ról, arról, hogyan is zajlott le ez az egyszerűen kimondott tény(?) a valóságban.

A tanulmányt Nicole Knepper bestseller írónő és életvezetési tanácsadó készítette, blogjában legutóbb Miley viselkedés-változásával foglalkozott, aki egyre szívesebben hangoztatja a nagyvilágnak: „Ezt hívják felnőtté válásnak! Jól vagyok!”

Knepper igyekezett tüzetesen átvizsgálni a 20 éves lány egész életét. Végül arra jutott: „Már egy jó ideje igyekszik meglepni minket. Az utóbbi időben okkal aggódhatunk viselkedése miatt” – szól tanulmányában az írónő.

Íme a legfőbb pontok: „hiperszexualitás”, nőiességét kényszeresen kifejezni próbáló kinézet, alvászavarok és irracionális gyűjtögetése a háziállatoknak. Tulajdonképp ezeket a „tüneteket” egész könnyű visszakövetni a közelmúltból. Miley mindennapjait 13 millió rajongójával osztja meg, a Twitter segítségével.

A tanulmány részletesen foglalkozik " Miley Cyrus két arcával„. Knepper munkájában kijelentette: ”A tünetek személyiségzavarra utalnak extrém hangulatingadozással„ – a folytatásban két magyarázattal szolgál – ”Esetleg bipoláris zavarban szenved. A másik lehetőség a drogok, melyek megváltoztatták a személyiségét.„

Akik Nicole Knepperrel nem értenek egyet, saját szavaival élve: ”Felsőfokú képzettségemet pszichoterapeutaként szereztem. Licenszírozott vagyok és professzionális ülést vezetek.„

Itt valójában nem egy megtámadhatatlan diagnózis felállítása volt a cél, hanem egy szakember vélelmének feltárása: ”Nem azt állítom, hogy egy pszichikai betegségben szenved, hanem arra próbálok reflektálni, hogy az ilyen viselkedés aggodalomra ad okot„ – írja Knepper.

A tény, hogy Miley egész életét reflektorfényben tölti és egy, a normálistól eltérő gyermekkort élt, Nicole-t arra engedi következtetni: ”A Twitteren számos híres gyereket találunk. Vegyük Selena Gomezt mint hasonlítási alap. Gyakran ír különböző dolgokat a netre. Ilyenkor a mindennapjairól, családjáról és barátairól posztol. Miley ezzel szemben a drogokról, alkoholról és a szexről fecseg. Ilyenkor minden terapeutánál felgyullad a jelzőlámpa.„

Knepper a tanulmány végén egy fordulatot szemléltet: ”Selena megtalálta az egészséges középutat, Miley közelít a peremhez és Amanda Bynes egészen mellélőtt és a vonalon kívülre talált.„

Végül közölte a terapeuta: ”Az ember mindig ugyanezt látja. Hollywood egy remek táptalaja a pszichológiai betegségeknek. Nem tudhatjuk, hogy Miley valóban beteg-e. Csak találgatni tudok, de szerintem a szituáció megint megismétlődik és minden gúny és csúfolódás nélkül nézem majd végig."

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek