Starity

A Placebo ismét jótékonykodik

2013. szeptember 30. 16:04   |   Szerző: itsjustme

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A brit Placebo zenekar szüntelenül próbálja a hírnevét arra használni, hogy a világot jobb hellyé tegyék - most épp egy jótékonysági koncert szervezésével.

hirdetés
A Placebo ismét jótékonykodik

A napokban a zenekar frontembere, Brian Molko buzdította arra az embereket, hogy egy online petíció kitöltésével segítsék az egyenlő emberi jogokért folyó harcot. Ezt követően a basszusgitáros, Stefan Olsdal kért segítséget hasonló módon, hiszen szerte a világon a másságukat felvállaló emberek százait támadják, sőt, ez év júliusában Eric Lembembet, melegjogi aktivistát, aki az afrikai Kamerun városába ment segíteni az ottani homoszexuális embereket, brutálisan meg is gyilkolták – a nyakát eltörték, lábait összezúzták, és az arcát is megégették.

Most a zenekar egy jótékonysági koncertet jelentett be, amit november 8-án fognak megtartani az Egyesült Királyságban, Leedsben, az O2 Academy falai között. A koncertből származó összes bevételt a skóciai Kagyu Samyé Ling Temple-nek, valamint a Bangkokban található, HIV/AIDS-vírussal fertőzött gyerekek számára otthont nyújtó The Mercy Centre-nek adományozzák.

Utoljára 2008 decemberében adtak jótékonysági koncertet a Kambodzsában található Angkor Watnál, az emberkereskedelem ellen meghirdetett rendezvény keretein belül.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek