Starity

Brian Molko: „Szükségünk lenne Lady Gagához hasonló popsztárokra”

2013. október 23. 19:07   |   Szerző: itsjustme

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Placebo frontembere az ausztrália Triple M rádiónak adott interjújában kifejti a véleményét a mai popzenei életről, illetve annak főbb képviselőiről.

hirdetés
Brian Molko: „Szükségünk lenne Lady Gagához hasonló popsztárokra”

Brian Molko kezdetben az Triple M által a „hét albumának” tartott új lemezükről beszélt, aminek megjelenésére négy évet kellett várni, azonban a múlt hónapban végre a boltok polcaira került Loud Like Love címmel.

A frontember megosztotta a hallgatókkal, hogy bár a turnék után megszokott féléves szünetük elhúzódott, ő nem ült tétlenül, és már akkor elkezdett új dalokat írni, azonban akkor még csak azért, hogy letesztelje önmagát, kíváncsi volt, mire képes zenésztársai nélkül, így egyedül állt neki az új dalok rögzítésének, aminek következtében tévesen elterjedt, hogy szólókarrierbe kezd. Ezekből végül három került fel a legújabb albumra, a kislemezdal, a Too Many Friends, a Scene of The Crime és a Hold On To Me.

Azonban hirtelen a zenekarról és munkásságukról teljesen elterelődött a téma; mikor is megkérdezték tőle, ki az az előadó, akivel szívesen dolgozna együtt. A zenészt viszont annyira meglepte a hirtelen váltás, hogy először nem is tudta, mit mondhatna, egyszerűen megjegyezte a riporternek, hogy bárcsak elküldte volna neki e-mailben előre a kérdést, hogy legyen ideje gondolkozni rajta, így más módon szedték ki belőle a választ, arról érdeklődve, ki lehetne a következő David Bowie – meglepő módon Lady Gagát választotta.

„Nem igazán hallgatok efféle zenét, de úgy gondolom, amit képvisel, ahogyan előadja magát, amiről énekel, amit ő csinál, az a maga módján nagyon politikus, és úgy gondolom, szükségünk lenne hozzá hasonló popsztárokra, hiszen Simon Cowell jóvoltából a popzene egyre rosszabbá válik. Elég öregek vagyunk ahhoz, hogy emlékezzünk a 80-as évekre és annak az időszaknak a zenéire, arra amikor a popzene igazán avantgárd volt. Ott vannak Kate Bush és David Bowie dalai, vagy épp Peter Gabrielé. Ezek az emberek popzenét csináltak, de az teljesen más volt, nem megszokott. Amit manapság kapunk, az lényegében csak egyfajta karaoke, ezért tartom Lady Gagát jelentősnek."

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek