Starity

Így néz ki a világ legdrágább minitortája

2013. október 24. 05:05   |   Szerző: annatm

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Bloomsbury étterem Dubaiban mutatta be a világ legdrágább ehető minitortáját, mely 1223 dollárba (kb. 265 ezer forintba) kerül.

hirdetés
Így néz ki a világ legdrágább minitortája

Az „Arany Főnix”, ahogy a neve is mutatja, nem egy hétköznapin tortácska, ezt az egzotikus finomságot először a Dubai Pláza megnyitóján csodálhatták meg a vendégek, ám a nagy sikerre való tekintettel hamarosan újabb variációk készülhetnek.

A fényűző és drága minitortát egy Villari 24 karátos arany szélű antik tányéron, és egy szintén 24 karátos arannyal bevont tortaállványon szolgálják fel, hogy az édességek kedvelőit a külsőségekkel is lenyűgözzék.

A Bloomsbury étterem célja az volt, hogy ehető minitortát készítsenek, így ahelyett, hogy gyémántokkal díszítették volna és ezzel együtt ehetetlenné tették volna, a cukrászuk inkább a legjobb minőségű csokoládét használta fel a süteményhez, és az egészet bevonta 23 karátos ehető arannyal.

Az egyedi, ultraluxus desszert ehető aranyborítással büszkélkedhet, és olyan alapanyagokból áll, mint az Egyesült Királyságból származó különleges liszt, a Rachel's-féle speciális vaj, az Olaszországból származó kakaó, vagy az Ugandából hozatott prémium minőségű vanília bab.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek