Starity

Temetőben koncertezik Tóth Vera

2013. október 28. 15:03   |   Szerző: xMilesss

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Verát a Budapesti Temetkezési Intézet kérte fel a koncertekre. Szokatlan, de az énekesnő a Farkasréti, a Fiume úti és az Új Köztemető kapujain belül fog énekelni.

hirdetés
Temetőben koncertezik Tóth Vera

Nem mindennapi helyszínen fog fellépni a Megasztár énekesnője: Tóth Vera a fővárosi temetőkben koncertezik majd halottak napja alkalmából. A „turnén” részt vesz majd Endrei Judit és Cseke Pál is.

Egy háromnapos rendezvényen a zongoristám kíséretében lépek fel temetőkben. Ez a megemlékezésről szól, arról hogy lerójuk tiszteletünket szeretteink előtt. Az előadandó dalokat én választottam ki, kettőt a Padlás című színdarabból, lesz egy Demjén Ferenc-szerzemény, egy harmadik pedig egy saját dal, a Ragyogj! – mesélte a tapolcai énekesnő a Borsnak.

Vera azt is elárulta, hogy neki igenis többet jelent a halottak napja egy átlagos ünnepnél: „Szeretem azokat az ünnepeket, amelyek kollektív érzelmekről szólnak. Mindennap lehet emlékezni, imádkozni és gyertyát gyújtani, de az tud igazán megható lenni, ha az egész világ megmozdul. A halottak napja egy felhívás arra, hogy az emlékezés lángja ne hunyjon ki bennünk. Mindenki annak függvényében él tovább, ahogyan mi az emlékeinkbe zártuk őt. Azt szokták mondani, hogy úgy lehet szépen meghalni, ha szépen éltünk.

A halálról az énekesnő azt gondolja, hogy mindenkinek eszébe jut legalább egyszer élete folyamán, hogy ő már nem lesz, de valahol pedig azt gondolja, örökké élünk. Szerinte a halál nem csak az elmúlást jelenti, hanem egy új kezdetet is, melyet mindenki megérdemel.

Elmesélte, hogy nemrég halt meg egy barátja, aki feleségét és két gyermekét hagyta magára, és ez teljesen elgondolkoztatta őt a halálról. Úgy gondolja, sok ember távozása tanítja valamire az élőket.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek