Starity

James Dean Bradfield bemutatta a legújabb szerzeményét

2013. október 30. 20:08   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A világhírű walesi rockbanda, a Manic Street Preachers énekes-gitárosa egy különleges dallal állított emléket Wales legtragikusabb kimenetelű bányász-szerencsétlenségének.

hirdetés
James Dean Bradfield bemutatta a legújabb szerzeményét

James Dean Bradfield zenésztársa, a basszusgitáros Nicky Wire bátyjával, a költő Patrick Jones-szal együtt mutatta be a közös dalukat, amely a Senghenydd bányaszerencsétlenség áldozataira emlékezik.

A dal, amely az It Will Take More Than A Grave To Bury You (Egynél több sír kell ahhoz, hogy eltemethessünk titeket) címet viseli, Wales legnagyobb áldozatot követelő tragédiájának századik évfordulójára készült el. 1913. október 14-én 440 bányász és majdnem egy teljes közösségnyi férfi és fiú hunyt el a szerencsétlenségben.

A dal bemutatásakor leplezték le a különleges emlékfalat és szobrot, amit az áldozatok emlékének állítottak – nemcsak azoknak, akik 1913-ban hunytak el, hanem annak a nyolcvanegy embernek is, akik ugyanezen a helyen estek áldozatul a bányának tizenkét évvel ezelőtt.

Patrick Jones elmondta, hogy a dal igencsak meglepi majd a Manic Street Preachers rajongóit, mivel James Dean Bradfield olyan zenei ötletekkel állt elő a felvételek során, amelyhez hasonlóval még nem találkozhattak a zenekar albumain.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek