Starity

Daniel Radcliffe egy olimpiai bajnok bőrébe bújik

2013. november 01. 22:10   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az angol színész ismét komoly fába vágta a fejszéjét: legújabb filmjében Sebastian Coe olimpiai bajnok futót alakítja.

hirdetés
Daniel Radcliffe egy olimpiai bajnok bőrébe bújik

A filmet, amely a Gold (Arany) címet viseli, a brit James Watkins rendezi, aki már dolgozott korábban Radcliffe-fel, a 80 millió fontos hasznot hozó The Woman in Black című filmben.

A Gold a The Perfect Distance című emlékiraton alapul, amit egy újságíró, Pat Butcher írt Sebastian Coe és Steve Ovett rivalizálásáról. Az 1980-as olimpiai játékokon Coe aranyérmet szerzett 1500 méteren, Ovett pedig 800 méteren. Ovett veresége az 1500 méteres futáson drámai volt, mivel addig három éven és 45 versenyen keresztül verhetetlen volt.

Coe 1990-ben visszavonult és politikus lett, jelenleg pedig a Nemzetközi Atlétaszövetség alelnöke. Ovett egy évvel a riválisa után vonult vissza, Ausztráliában él és a kanadai televízió egyik atlétika-kommentátora 1992 óta.

A forgatókönyvet Will Davies és Simon Beaufoy írta – a Gettómilliomoshoz készült forgatókönyve 2008-ban Oscar-díjat hozott. A forgatás jövő áprilisban kezdődik az Egyesült Királyságban és Oroszországban.

Daniel Radcliffe-et addig is láthatjuk a mozivásznon, hiszen legutóbbi filmje, a Kill Your Darlings, amelyben az excentrikus beat költőt, Allen Ginsberget alakítja, december 6-án kerül bemutatásra az Egyesült Királyságban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek