Starity

Megalázták Lang Györgyit

2013. november 02. 11:11   |   Szerző: xMilesss

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mindenki számára tiszta sor, hogy Lang Györgyi, a Pa-Dö-Dő énekesnője évek óta kerekesszékben ül, egy parkolócéget azonban ez mégsem hatotta meg, sőt, meg is büntették őt és kérdőre vonták a tényt is, hogy rokkant-e.

hirdetés
Megalázták Lang Györgyit

Teljesen jogos Lang Györgyi felháborodása, hiszen a parkolócég megbüntette őt és még azt is kérdőre vonták, hogy rokkant-e, miközben köztudott, hogy az énekesnő évek óta kerekesszékbe kényszerült. Rengetegszer mesélt már betegségéről és, ha ez nem lenne elég, ezernyi fotó készült róla különböző rendezvényeken is.

Az énekesnő éppen a városba ment ügyeket intézni, mikor a parkolócég emberei egy hatezer forintos cédulát helyeztek autójára. Györgyi természetesen felhívta a céget, hiszen nem értette, mire kapta ezt a büntetést. Talán arra a válaszra, amit kapott, soha nem számított volna: gyanújuk szerint fénymásolt a rokkantigazolvány, sőt, az is lehet, hogy hamis.

Mivel nyilvánvaló, hogy jogtalanul büntettek meg, elmentem a parkolási társaság ügyfélszolgálatára reklamálni. Az első dolog, amivel találkoztam, egyszerre vicces és tragikus is: a mozgássérültek ide nem tudnak bemenni, mert egy vékony és meredek lépcsősor vezet az irodába – tolószékkel megközelíthetetlen. Szürreális, de betelefonáltam. Közölték, hogy akkor kijönnek ők. Mindez a huszonegyedik században Európa közepén. Kijöttek, elmondtam, hogy nem fénymásolt a rokkantigazolványom, hanem eredeti, mire gyanakodva benéztek a kocsiba. Mintha azt vizsgálták volna, hogy tényleg járásképtelen vagyok-e – mesélte Györgyi a Borsnak.

Ám talán a legcifrább események még csak ezután történtek. A hivatalnok közölte az énekesnővel, hogy jegyet kell vennie, míg a hivatal előtt parkol, mivel még nincs igazolva, hogy eredeti-e az igazolványa.

„Amit válaszoltam, azt nem bírja a nyomdafesték. Végül közölték, hogy utánanéznek az ügyemnek, de azért fizessem be a hatezer forintot, mert lejár a háromnapos határidő, és akkor a többszörösét kell majd fizetnem. Feltételezem, hogy ha kivizsgálták az ügyemet, eltörlik a büntetést, de azért csendben megjegyezném, hogy minden mozgássérült nevében kikérem magamnak ezt az eljárást! – zárta mondandóját.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek