Starity

Tankkal tarolt Dukai Regina

2013. november 06. 05:05   |   Szerző: Red Lemon

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Totalcaros lett egy napra a modell: egy T72-es orosz tankot tesztelt a Totalcar műsorvezetőivel.

hirdetés
Tankkal tarolt Dukai Regina
Fotó: Red Lemon

Dukai Regina padlógázt nyomott, a száz utcai autó erejével bíró gépszörny felüvöltött, majd áthajtott a susnyáson. A modell a DoQ kamerái előtt egy napra felcsapott autós újságírónak és nem aprózta el: egy T72-es orosz tankot tesztelt a Totalcar műsorvezetőivel. Mindenki számára meghatározó élmény volt.

Dukai Reginának a tank is jól áll, ez hamar kiderült a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján. A modellt a Totalcaros fiúk, Winkler és Karotta invitálták a hatalmas területen terpeszkedő csobánkai bázisra. Meg akarták mutatni Reginek, milyen az autós műsorvezetők élete. „Most bárki kipróbálhatja magát Totalcar tesztelőként és engem nem kellett sokat győzködni, hogy üljek be a pilótaülésbe. Fiúk között nőttem fel, inkább matchboxszal játszottam, mint babával. Vadász édesapámtól is örököltem a militáns dolgok szeretetét. Az élmény minden várakozásomat felülmúlta” – mondta a modell, aki rögtön a parancsnoki állást foglalta el az orosz lánctalpasban.

Negyvenezer köbcenti, több mint 800 lóerő – a T72-es motor melegítés közben percenként(!) közel nyolc liter benzint fal fel, száz kilométeren pedig akár 480 litert is megeszik. Cserébe mindenen keresztülmegy, akár az öt méter mély vízben is elevickél egy darabig. A hét méteres óriást viszonylag ritkán használják, évente talán 100 kilométert tesz meg, maximum 80 kilométeres sebességgel. Viszont fürgén gyorsul, főleg ha figyelembe vesszük a súlyát: annyit nyom, mint félszáz utcai autó. A DoQ kamerái előtt is meglepően sebesen forgolódott a tank „Dukai-kapitány” irányításával.

„Először a katonák vezették a monstrumot, majd közölték, hogy üljek előre a botkormányhoz! Az arcomba csapott a sár, ők pedig fülhallgatón keresztül magyarázták, hogy mi a teendő, de én vezettem, teljesen egyedül. Kormány helyett két bottal lehet irányítani a tankot, nehéz egyenesben tartani, a legkisebb mozdulatra is érzékenyen reagál. Semmilyen árok, vagy bokor nem jelentett akadályt, Norbert, a kapitány pedig folyamatosan dicsért, hogy őstehetség vagyok” – mondta nevetve Regina, miután füstöt eregetve leállította a monstrumot. A lánctalpas őrült száguldását hamarosan láthatják a Totalcaron. Bazsó Gábor és Winkler Róbert vadonatúj részekkel jelentkeznek minden héten a DoQ műsorán.

„Kíváncsi vagyok, Regina milyen élethelyzetben tudja kamatoztatni tankvezetői tudását. Igazából most bárki felcsaphat Totalcar újságírónak, hiszen keressük Magyarország kiváló gépkocsiját. Tankot adni nem tudunk, viszont a pályázók olyan filmet készítenek, amilyet akarnak, az egyetlen megkötés, hogy egy autó, vagy bármilyen más jármű legyen a középpontban. Sietni kell, már csak néhány napig lehet feltölteni a pályázatokat a DoQ Facebook-oldalára” – tette hozzá Bazsó Gábor.


Fotók: Red Lemon

Toltalcar, minden szerdán 20.00 órától, új részekkel a DoQ műsorán!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek