Starity

Exkluzív interjú Olajos Eszterrel!

2013. november 07. 18:06   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Sunset Strip, Bátky Zoltán és Nagyváradi Nelli után a bájos fiatal tehetség, Olajos Eszter is megosztotta velünk az X-Faktorral kapcsolatos érzelmeit, elárulta, hogy hogyan és milyen előzményeket követően csöppent a műsorba és kedvenc versenyben maradott kollégáiról is mesélt.

hirdetés
Exkluzív interjú Olajos Eszterrel!

- Mikor és hogyan figyeltél fel arra, hogy megnyerő hangi adottságokkal rendelkezel?

- Kiskorom óta éneklek, az általános iskolában a barátnőmmel rengeteg időt töltöttünk Beyoncé számok dalolásával és legfőképpen a szüleimtől kaptam pozitív visszajelzéseket, mert akkoriban mások előtt még nem nagyon mertem énekelni. Majd gimnáziumban kezdtem énekelni sulis rendezvényeken és ott már a barátaim is dicsérték, ami nagyon jól esett és ösztönzött a továbblépésre.

- Milyen hatásra jelentkeztél a műsorba?

- Az X-Faktorba talán sohasem jelentkeztem volna, ha apukám nem teszi meg helyettem. Már a tavalyi évben is benevezett engem, de akkor nem éreztem valahogy ezt hasznosnak, viszont idén úgy gondoltam, lehet mégis meg kéne próbálni, így hát felkészültem, megtanultam pár dalt, és elmentem a meghallgatásokra.

- Miért éppen Rihanna nagy sikerű, Diamonds címre hallgató dalát választottad bemutatkozódként?

- Hát igazából nem én döntöttem a szám mellett, mert hallgatni szeretem, de nem éreztem az enyémnek. Így alakult… Egyébként rengeteg Rihanna-számot éneklek, mert ő az egyik kedvenc énekesnőm.

- A Mentor-házban nagyon jó teljesítményt nyújtottál, ahol mentorod, Alföldi Róbert és segédje, Keresztes Ildikó is egyaránt pozitívan értékelte előadásodat, ennek ellenére Róbert mégsem vitt magával az élő show-ba arra hivatkozva, miszerint előadásmódodból hiányzik az élvezet, az ösztönösség, az élet. Te is így érezted ezt? Mentorod tudott olyan tanácsokkal szolgálni búcsúzóul, melyek segíthetnek abban, hogy mindezt a magadénak tudd?

- Ösztönösségről eleve nem beszélhetünk, mivel tapasztalatlan vagyok a színpadon, de, ha már mégis ez volt a baj, akkor ő, mint színész ezt könnyen átadhatta volna nekem. Én egy totálisan élettel teli lány vagyok, ha ezt az érzést nem tudtam nyújtani, arra valószínűleg azért voltam képtelen, mert nagyon rettegtem, soha semmi ilyenféle gyakorlatot eddig nem sikerült szereznem, mert azért egy táncfellépés mégis csak más súlyú például (mert ugye táncolok 10 éve és sok versenyen kellett már bizonyítanom).

Visszanézve a produkcióimat, azt tudom elmondani, hogy nagyon rossz hatással volt az izgulás mind a magasabb hangokra, mind arra, hogy a nézők szinte egyszer sem láthattak mosolyogni, amit magam sem értek, mert egy optimista, folyton mosolygós személyiség vagyok. Általában mindig magamat adom, most sajnos nem voltam képes. De mindenképp rengeteget tanultam az egészből.

- Hogyan érintett a kiesés? Mik a jövőbeli terveid?

- Meglepően jól viseltem! Természetesen szomorú voltam, hiszen nagyot koppantam, de valahogy a kezdettől úgy voltam, hogy úgyis az lesz, amit odafent már elterveztek. Az eredeti álmom is csak a táborig tartott, azt szerettem volna megtapasztalni, milyen a kamerák előtt. És az, hogy egészen a mentor házig jutottam, számomra már egy extra, felfoghatatlan élmény volt. Kisminkeltek, megcsinálták a hajamat, foglalkoztak velem, és rengeteg interjút kellett adnom. Örülök, hogy ezt is kipróbálhattam, betekinthettem kicsit a sztárok életébe.

- Miben változott meg az életed a műsor hatására?

- Sokkal komolyabban veszem mostantól az éneklést, egyik életcélom lett, hogy milyen formában, még én sem tudom. Kapok felkéréseket, hogy legyek bandatag, vagy éppen csak egy rendezvényen kéne egy-két szép számot előadnom. Elkezdtem stúdióban számokat felvenni és az egyik ilyen számot már publikáltam is a YouTube-on és nagy sikere volt, aminek külön örültem, egy másik számot (mondhatni saját) pedig a Soundcloudon találtok, amit két barátommal készítettünk.

- Kiesésedtől függetlenül figyelemmel követed az X-Faktort? Vannak kedvenceid?

- Persze, minden héten nézem, annyi mindenen mentünk együtt keresztül, hogy ez már szinte kötelező. Vannak kedvenceim is például az MDC és a ByTheWay, mert ők emberileg is közelebb kerültek hozzám. A Péterffy Lilivel pedig a táborban ismerkedtem meg és nagyon jóba lettünk. Akit pedig csodásnak tartok, az az Ákos, arany torka van!

- Milyen tanácsokkal látnád el azokat, akik hozzád hasonlóan részesei szeretnének lenni egy ilyen nagy volumenű műsornak?

- Egyszerre bulinak és komoly célnak kell felfogni a bekerülést. Sokat kell mosolyogni, de a szomorú számok érzéseit is ugyanolyan jól kell átadni. Tűrni kell a várakozást és, amikor eljön a te „jeleneted, akkor az legyen a szemed előtt, hogy majd úgy akarsz lejönni a színpadról, hogy ezt odatetted.

- Biztosan rengeteg rajongói levelet kapsz az X-Faktorban való szereplésed óta. Kaptál olyan üzenetet, mely mélyen megérintett és kedves volt a számodra?

- Igen, sok levél érkezett és azt is büszkén elmondhatom, hogy egyetlen negatív sem volt a postaládámban. Mindenki gratulált és ösztönzött a folytatásra, biztatott, hogy ne hagyjam abba, iszonyatosan jólesett az összes! Mégis volt egy, amelyik nagyon mélyen érintett: egy kislány autogramot szeretett volna kérni Győrbe és emellett sok kedves szót is intézett hozzám.

- Végezetül: szeretnél üzenni valamit a rajongóidnak?

- Kövessék az oldalam, mert nemsokára egyre több számot szeretnék közzétenni és szeretném, ha megtisztelnének azzal, hogy meghallgatják őket és köszönöm nekik az eddigi támogatást!

Starity: Köszönjük szépen, hogy megtiszteltél minket és további sok sikert kívánunk neked a továbbiakban!

Eszti X-Faktoros munkássága megtekinthető a műsor hivatalos oldalán.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek