Starity

Meghökkentő ékszerekkel jön a Van Cleef & Arpels

2013. november 08. 17:05   |   Szerző: annatm

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hét évvel ezelőtt az első Pierres de Caractère kollekciót a Van Cleef & Arpels századik évfordulójának megünneplésére készítették el.

hirdetés
Meghökkentő ékszerekkel jön a Van Cleef & Arpels

Estelle Arpels, egy drágakő-kereskedő lánya és Alfred Van Cleef, egy amsterdami gyémántkereskedő fia 1895-ben házasodtak össze. Alfred apósával 10 éven belül létrehozott egy közös luxusmárkát, melyet a “Van Cleef & Arpels” néven jegyeztettek be, elegáns butikjukat pedig a párizsi Vendome téren nyitották meg.

Idén a Maison újra kifejezi hódolatát a drágakövek szépségének, megmutatja a bájos színeiket és azt is, hogy milyen érzelmeket váltanak ki az emberekből ezek az ékszerek. Az új fejezet, melynek a Pierres de Caractère – Variations nevet adták, büszkén ad helyet az olyan ékszereknek, melyben a vakító kövek egyszerre több színkombinációban pompáznak, és az olyan kivételes köveknek is, melyek spirituális értékekkel rendelkeznek. Az új 2013-as kollekció a kivételesen színes és ritka kövekre összpontosul.

Például a kollekció egyik kiemelkedő darabja, az Oriental Princess nyaklánc 42 lángvörös rubintkőből áll, melyek Mozambikból származnak, és több mint 40 karátos. Az Ancolie Précieuse gyűrűben is gyémántok ragyognak, míg a Precious Light lógós fülbevalóban két smaragd-vágású csinos élénk citromsárga gyémánt található.

Egy másik darabja a kollekciónak, a zippzár formájú nyaklánc egy reprodukciója az 1951-es Van Cleef & Arpels kollekció egyik darabjának. Körbe kirakva gyémántokkal, fehér-gyöngyökkel és ónixszal, valamint a piros-korall motívumokkal és a rózsafüzérrel valóban úgy rögzíthető, mint egy cipzár, így akár karkötőként is viselhető.

Neked melyik ékszer tetszik a legjobban?




Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek