Starity

Földönkívüliek: higgyünk-e bennük vagy sem?

2013. november 24. 17:05   |   Szerző: corny4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sokakat foglalkoztathat a kérdés: vajon tényleg léteznek földönkívüliek? Cikkünkben válaszokat keresünk a Földön túli életre.

hirdetés
Földönkívüliek: higgyünk-e bennük vagy sem?

Cikkünkben válaszokat keresünk arra a kérdésre, amit sokan feltesznek maguknak: vajon tényleg léteznek földönkívüliek, és van élet egy másik bolygón? Ha igen, vajon tudnak rólunk, és jó vagy rossz szándékkal közelednének felénk? Most a leghíresebb eseteket górcső alá vesszük, bemutatjuk a jeleket, ami az ufók ténykedésére utalnak, elmagyarázzuk, mi mit jelent.

Az UFO az „Unidentified Flying Object” rövidítése, ami magyarul annyit tesz „azonosítatlan repülő tárgy”. Az emberek szeretnek az ufókról beszélni: hogy láttak egyet, vagy hogy elrabolták őket. Azonban ha valaki megemlíti a földönkívüli szót, mindenki egy magas, nyúlánk és nagy, fekete szemű lényre gondol, de igazából a tudósok elsősorban egysejtű élet létezését keresik a Naprendszeren belül, mint például a Marson. Utóbbi helyen találtak is legutóbb életre való jelet.

Ámde mi van azokkal a csupasz egyeddel, amikről összeesküvés-elméleteket szőnek az emberek? Akik ismeretlen repülő tárgyakkal repülnek és a gabonakörökön jelet hagynak maguk után? Akikről az elmélet úgy szól, hogy a Földet elakarják puszitani?


A híres Milk Hill-i gabonakör, ami Angliában tűnt fel 2001-ben.

A gabonakörök jókora mintázatok gabonatáblákon (mint például kukorica, rozs, búza), amiket elméletileg ufók készítettek. Általában kör alakúak. Az 1970-es évektől jelentősen nőtt a bejelentések száma ezekről napjainkig. Ugyan a tudósok szerint ezek többségét ember alkotta, vagy valamilyen meteorológiai vagy egyéb természeti jelenség, az emberek hisznek abban az elméletben, hogy földönkívüliek tették ezt.

Az 1960-as években, Ausztráliában és Kanadában is sok bejelentés érkezett ufóészlelésekről és gabonakörökről. Az egyik leghíresebb esett a 1966-os a Tully csészealj-fészek. A mezőgazdasági termelő szerint földjéről egy csészealj felemelkedett, majd elrepült. Megnézte a helyet, ahol látta a tárgyat és a fűben az óramutató járásával megegyező görbe vonalú köröket látott. A helyi rendőrség arra következtetésre jutott, hogy valószínűleg a természet okozta a köröket.

Ezenkívül számos esett történt már gabonakörökkel, de vannak esetek, amik még hihetetlenebbül is hangzanak, mint a kukoricásban hagyott nyom. Repülő csészealjakat is láttak, illetve filmeztek le emberek az elmúlt évtizedekben. Sok híres eset történt, ilyen az egyik, Londonban készített felvétel is. Egy járókelő épp a város utcáit járta és filmezte az embereket, amikor hirtelen valamire figyelmesek lettek a polgárok. Egy fényes foltra szegeződött a tekintetük, ami villámgyorsan cikázott összevissza, majd hirtelen eltűnt. Ugyan sokan kételkednek a videó eredetiségében, és annak a lehetősége is fenn áll, hogy a brit Királyi Légierő szervezkedett valamiben, a kommentelők nagy része hisz abban, földönkívüli jelenséget láttak.

1950 májusában járunk, Oregonban. Egy farmer, nevén Mr. Trent és felesége észrevették, hogy farmjukon kívül, a levegőben egy ezüstös, fémes lemez lebeg. Mielőtt a a tárgy elröppent volna nyugatra, fogták a kamerát és készítettek egy fotót, ami a mai napig az egyik leghíresebb.

Egy 1967-es Colorado Egyetem-i vizsgálat során feltételezték, hogy a kép valódi – a fotó tulajdonosai se kértek pénzt érte, sőt közzé se szerették volna tenni a kormány miatt. Azonban ha tényleg eredeti a kép és semmilyen manipulációt nem végeztek rajta, akkor egy ékes bizonyítékként szolgál, hogy tényleg léteznek földönkívüliek és repülő csészealjjal járnak a Földre?

Ennek tetejében már nem egyszer előfordult, hogy a légierők fedeztek fel a radarjaikon ismeretlen, repülő tárgyat. Egyszer olyan is előfordult, hogy egy pilóta ufóüldözés közben eltűnt: 1953-ban a US Air Force pilótája, Felix Moncla eltűnt a semmibe.

A földről irányították, miközben egy idegen tárgy is feltűnt a színen. Tanúk állították, hogy a radarképen a pilóta és a repülő tárgy egyesült, majd eltűnt. 1968-ban a közeli tóban megtalálták egy repülő alkatrészeit, szóbeszéd szerint Moncla gépének maradványai, azonban nem erősítették meg.


Felix Moncla

A másik leghíresebb ufós történet Roswellben, Új-Mexikóban történt 1947-ben, amikor egy légi tárgy lezuhant egy farmon. Bár a balesetnek tulajdonították, miszerint egy amerikai katonai megfigyelő léggömb, azonban sokan úgy magyarázták, mint ha földönkívüliek zuhantak volna le hozzánk. Mivel az 1970-es években Roswell az incidens tárgya volt, sok vita és összeesküvés-elméleteket merült fel az eseményről.

Az Egyesült Államok Légierője azt állítja, hogy ami Roswell közelében történt, egy titkos kísérleti baleset miatt volt, amit Mogulnak neveztek el. Ezzel szemben az űrlényhívők azt állították, hogy egy idegen űrhajót találtak, a lakók elfogták, és a hadsereg részt vesz a hatalmas felfedezésben. A Roswell-incidens széles körben vált ismertté. Roswell leginkább az ufóesemények miatt vált híressé, sőt mára már kultúra lett ott. Nem lehet tudni, hogy vajon az Amerikai Légierő titkolt el valamit, vagy esetleg a városka akart magának hírverést szerezni turizmus szempontjából.


A maradványokat takarítják


Valószínűleg manipulált kép

A Nevadában található 375-ös országút leginkább ufóészleléseiről híres. 1950-től rengetegről számoltak be: a magányos 98 mérföldes utat 1996. április 18-án Bob Miller nevadai kormányzó hivatalosan is átnevezte, mégpedig az „Extraterrestrial Highway” nevet adta neki, ami magyarul a Földönkívüliek országútját jelenti.

A turisták egy útmenti fogadóban még egy UFO-burgert is ehetnek és ufókörútra is befizethetnek. Kétségtelen, hogy ez nagyon jót tesz a vendéglátóiparnak.

Az űrlénytémában a kérdés, ami foglalkoztatja az embereket, hogy vajon az idegenek tényleg lejönnek-e a Földre embereket rabolni. Nos, egy-kettő eset már megtörtént, legalábbis állítások szerint. Az egyik történet Betty és Barney Hillhez kapcsolódik. 1961-hez nyúlik vissza a sztori: egyik este, szeptember 19-én hazafelé tartottak nyaralásukból, amikor ismeretlen dolgot láttak meg a felhőtlen égen. Először hullócsillagnak vélték, azonban észrevették, hogy furán mozog, felfelé az égnek, így megálltak, kiszálltak a kocsiból, ám a repülő tárgy hirtelen elindult feléjük, mire a házaspár visszaült a kocsiba és elindultak, azonban az ismeretlen mozgó objektum követte őket. Ezután Bettynek és Barney-nak két óra esett ki az életükből és nem tudják, mi történt velük ez alatt. A sztorijukat megírták, ami bestseller lett és meg is filmesítették 1975-ben.

Hogy vajon mi az igazság a földönkívüliekkel kapcsolatban, azt még nem tudni. Vannak, akik hisznek ezekben a dolgokban, és vannak, akik szkeptikusan fogadják. Valószínű, hogy néhány kép nem mesterkélt, azonban kézzel fogható bizonyítékot továbbra sem találtak, mindössze találgathatunk. Ti melyik tábort erősítitek?

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek