Starity

Miley Cyrus a világ egyik legnagyobb feministája

2013. november 16. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bár számos kritikát kapott az utóbbi időben Miley Cyrus, véleménye szerint egyáltalán nincs szó arról, hogy nem lenne feminista.

hirdetés
Miley Cyrus a világ egyik legnagyobb feministája

Miley Cyrust a hírhedtté vált MTV-s fellépése óta kritikák össztüze éri leginkább feminista körökből, a 20 éves énekesnő azonban a BBC1 Newsbeat című műsorában elárulta, hogy mi a szerepe a modern feminizmus alakulásában sokkoló színpadi szerepléseinek és videoklipjeinek.

„Úgy érzem, mintha én lennék a világ egyik legnagyobb feministája, mert azt mondom a nőknek, hogy ne rettegjenek semmitől. Számomra még csak nem is az van, hogy feminista vagyok. Itt vagyok bárkinek. Mindenkinek és mindennek. Engem nem érdekel, mit akarsz csinálni az életedben, vagy kivel akarsz együtt lenni, kit szeretsz, kihez akarsz hasonlítani. Kaptál kábé 90 évet – remélhetőleg mindannyian 105 évig élünk –, szóval kaptál kábé 105 évet ezen a földön, és mindegyikben boldognak kéne lenned. Nincs ok arra, hogy ne legyél az. Amíg lélegzel, mindenben meg kéne találnod a legjobbat.”

Miley már korábban is hangot adott annak, hogy hogyan hat a nők közösségére, hiszen a 2013. decemberi brit Cosmopolitanban is említést tett erről: „Én olyan módon vagyok feminista, hogy bátorítom a nőket. Hangos vagyok, vicces és nem egy tipikus szépség.”

Jó néhányan nem értenek egyet az egykori Disney-sztárral, hiszen sokan úgy vélték, hogy a twerkelése szinte visszavetette a nők és lányok megítélését, ráadásul nem is tartozik éppen a legjobb példaképek közé. Egy szociológus azonban így nyilatkozott a felvetéssel kapcsolatban: „Abszolút semmi ellentmondás nincs abban, hogy valaki feminista és leveszi a ruháit, és kényelmesnek érzi kimutatni a szexualitását. Ezt ő a saját céljaira használja fel, bővíti a rajongótáborát, sok pénzt keres, azt teszi, amit szeretne.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek