Starity

Feltörekvő bandák nyomában: Amaranthe

2013. november 18. 21:09   |   Szerző: kicsikoki

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A cikksorozat következő szereplője a svéd/dán melodikus metálpopot játszó banda, az Amaranthe.

hirdetés
Feltörekvő bandák nyomában: Amaranthe

A zenekart eredetileg Jake E és Olof Mörck alapította 2009-ben, a projekt viszont akkor indult be, amikor az énekesnő, Elize Ryd – aki akkoriban a Kamelottal turnézott – és Andreas Solvestrom csatlakozott. Így az akkor még Avalanche nevet viselő együttest már négyen alkották, egészen addig, míg Morten Løwe Sørensen is társult a zenekarhoz, dobosként.

Johan Andreassen a zenekar első demójának fényképsorozatának elkészülése után érkezett a zenekarba, basszusgitáros poszton, a 2009-es májusi névváltást követően pedig megjelent az Amaranthe első demója, a Leave Everrything Behind.

2011-ben debütált a zenekar első albuma a SpineFarm keze alatt, Amaranthe néven, ami a finn és svéd listákon is előkelő helyezést ért el. A lemezen a dallamos metál mellett hörgés, és kemény gitár riffek is hallhatóak, a legnépszerűbb szám pedig az Amaranthine lett, amihez a zenekar videoklipet is készített. A lemezhez továbbá három kislemez is érkezett, a Rain, a Hunger, és az előbb említett videoklipes Amaranthine.

2013 márciusában érkezett a zenekar második albuma, The Nexus néven. A lemez hatalmas sikernek örvendett, Finnországban a negyedik helyen, Svédországban pedig a hatodik helyen végzett az albumok toplistáján. A zenekar két videót készített a koronghoz: az album címét viselő The Nexushoz és a Burn With Me-hez, valamint mindkét szám megjelent kislemezként is.

Andreas Solveström, aki a hörgésért felelt, nemrég elköszönt a bandától, személyes okokra hivatkozva. A távozás közös megállapodás alapján történt, ugyanis Andreast többször is helyettesíteni kellett a koncerteken. Helyére Henrik Englund érkezett, aki már többször is fellépett a zenekarral.

Az Amaranthe jelenleg a The Nexus lemezének turnéjával járja a világot, amivel április elsején nálunk is fellépnek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek