Starity

A legsikeresebb videoklipek: Eros Ramazzotti

2013. november 22. 09:09   |   Szerző: Fan-ily6889

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A népszerű olasz zenész 30 esztendős pályafutást tudhat a háta mögött. Az önéletrajzi ihletésű balladák mellett a rockosabb műfaj sem áll távol tőle, de a dalszövegírás és az éneklés mellett a zeneszerzői tevékenységekből is aktívan kiveszi részét. Lássuk Olaszország egyik leghíresebb és legkedveltebb előadóművészének a legismertebb és legsikeresebb videóit!

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Eros Ramazzotti

Eros Ramazzotti 1983 óta kápráztatja el az embereket bámulatos és különleges hangszínével, kiváló zongora-, és gitártudásával, illetve egyedi dalszövegírói képességével. Az elmúlt 3 évtizedben óriási ismertségekre tett szert, és hatalmas nemzetközi világsztárrá nőtte ki magát. Olaszországon kívül rengeteg európai területet meghódított már, és számos elismerést tudhat magáénak.

Se Bastasse Una Canzone – 1990

1990-ben jelent meg az alkotás Se Bastasse Una Canzone (Ha elég egy dal) címmel, mely az első kislemez az In ogni senso című stúdióalbumról. Hosszú ideig vezette az olasz albumlistát a korong, amely rendkívül meghatározó volt a zenész életében, ugyanis megjelenése után indult el a világhírnév felé, miután bemutatta azt Velencében. Világszerte ez volt az énekes legsikeresebb lemeze.

A Se Bastasse Una Canzone már a kezdet kezdetén óriási sikereket ért el. A dalban Ramazzotti felszólal a szenvedők érdekében, akik a társadalom peremén élnek. Jobb emberiségről álmodik, illetve egy olyan világot képzel el, ahol mindenki békében él együtt. 1997-ben egy új verzió született az alkotásból – ekkor készült el hozzá a videoklip is.

A szerzemény az egyik legjelentősebb dallá vált Eros életében. Rendkívül jó helyezéseket ért el vele Svájcban, Ausztriában, Norvégiában és Franciaországban is bekerült az első húszba a slágerlistákon. A videó különböző hányatott sorsú emberek élethelyzetét mutatja be és több mint hárommilliós nézettsége van a híres videómegosztón.

Più bella cosa – 1996

1996 februárjában jelent meg a Dove c’è musica című stúdióalbum első kislemeze, a Più bella cosa. A korong – amelynek a producere is Eros volt – hatalmas népszerűségnek örvendett szerte a világon, ugyanis hétmillió példányszámban kelt el.

A Più bella cosa az egyik leghíresebb és legkedveltebb alkotás az albumról. A dal Ramazzotti első feleségéhez, Michelle Hunzikerhez íródott, ezáltal egyértelművé válik, miért kapta a Più bella cosa (A leggyönyörűbb dolog) címet a szerzemény.

Az olasz slágerlistákon az első helyre tört, de rendkívül népszerű volt Svájcban, Ausztriában, Franciaországban, Hollandiában, Belgiumban, illetve Svédországban is, ahol az első tízbe került. Érthető módon a videoklip női szerepére akkori feleségét kérte fel, a rendezői munkálatokat pedig Nigel Dick látta el. A legnépszerűbb videómegosztó portálon közel 10 és félmilliós nézettségnek örvend.

A videóban Eros üzenetet kap egy levélben, melyben felesége fényképének egy része látható. Az énekes ekkor útra kel, hogy megkeresse őt. Különböző helyszínekre érkezik, ahol egy-egy fényképdarabot talál, illetve a következő helyszín holléte van feltüntetve a fotórészletek hátulján, amelyből kiderül, merre folytassa útját a zenész. Kalandos útja legvégén, az utolsó helyszínen összeáll a kép gyönyörű feleségéről, aki nemcsak a fényképen, de személyesen is feltűnik a terepen. Végül a férfi karjaiba szalad, és szerelmes csókkal jutalmazza.

I Belong To You (Il ritmo della passione) – 2005

A szerzemény egy gyönyörű szerelmes duett, mely Eros Calma apparente című alkotására, illetve az amerikai énekesnő, Anastacia Pieces Of A Dream nevezetű válogatáslemezére került rá. Ramazzotti második kislemeze lett az említett stúdióalbumról, amely egy hónappal a megjelenést követően platinalemezzé vált.

Európában hatalmas sikereket értek el a dallal – legfőképp Olaszországban, Svájcban és Németországban. A top 10-be került számos más európai országban, illetve a slágerlisták élén landolt, többek között Magyarországon is, emellett némely európai területen megkapta az aranylemez minősítést. Világszerte 2006 januárjában debütált kislemezként.

A dal – amelynek rögzítésére Milánóban került sor – egy ballada, melyben a sármos zenészt olaszul, a csodálatos énekesnőt pedig angolul hallhatjuk énekelni. A dalszövegírói munkálatokat Anastacia, Eros és Kara DioGuardi, a zeneszerzői tevékenységet pedig Claudio Guidetti látta el Ramazzotti mellett. A videoklipet 2005 novemberében, Aricciában, egy főtéren és egy híres kastélyban forgatták Don Allan irányítása alatt.

A videóban egy szerelmespárt alakít a két művész. Az alkotás első felében két szálon fut a cselekmény, ugyanis nincsenek egy idősíkban, a második felében viszont színészekként tűnnek fel, akik egy forgatási helyszínre érkeznek. Ám egy férfi megzavarja a munkálatokat, ekkor mindent félbeszakítanak, ugyanis az eset miatt Anastacia nyomatékosan kifejezi nemtetszését a stábnak. Majd egy kisebb összezördülés alakul ki a pár között, végezetül újra két különböző idősíkban láthatjuk őket.

Non siamo soli – 2007

Ramazzotti e² című válogatáslemezén hallható a szerzemény, mely egy duett Ricky Martinnal. Ez volt az első olyan dal egyébként, amelyben Ricky olaszul énekelt. A Non siamo soli (Nem vagyunk egyedül) című alkotás Eros első kislemeze az albumról, mely 2007 októberében debütált. Az e² egyértelműen Olaszországban volt a legkelendőbb, hiszen néhány hét alatt 600 ezer példányszámban kelt el. A dal – a korábbiakhoz hasonlóan – spanyolul is megjelent „No estamos solos” néven.

A szerzemény tizenegy egymást követő héten vezette az olasz slágerlistát, a második és a harmadik helyezést érte el Spanyolországban és Svájcban, továbbá listavezető volt Belgiumban, emellett kiváló eredményeket ért el Magyarországon, Ausztriában, Német-, és Görögországban. Az Egyesült Államokban pedig a 21. lett a latin dalok slágerlistáján.

A videót – melynek rendezője Wayne Isham volt – Miami Beachen forgatták 2007 augusztusában. A klipben különböző családokat, párokat és gyerekeket láthatunk, amint együtt töltik idejüket az utcákon vidáman sétálva, beszélgetve vagy éppen játszadozva. Közöttük jelenik meg a két jóképű zenész. A videó második felében egyre többen zenélnek, illetve perdülnek táncra – fiatalok és idősek egyaránt, közöttük pedig a két dögös énekes is bemutatja tánctudását. A klip majdhogynem 5 milliós nézettséggel rendelkezik.

Parla con me – 2009

A Parla con me (Beszélj hozzám) című dal az Ali e radici című korongon hallható, amely 2009-ben a harmadik legjobban fogyó lemez volt Olaszországban. Az album első kislemeze lett, melyet előszeretettel sugároznak a rádiók mind a mai napig. 2009 áprilisában jelent meg, és világszerte egymillió példányban kelt el a kislemez.

A dalban Ramazzotti arra ösztönzi a fiatal generációt, hogy ne éljenek vissza az új technológiákkal, és ne hanyagolják el a személyes párbeszédet – amely segít az eligazodásban, illetve segít leküzdeni a rossz közérzetet – az elektronikai találmányok miatt, melyek véleménye szerint háttérbe szorítják az interperszonális kapcsolatokat. Ugyanazokkal a szerzőkkel működött közre, mint 25 évvel korábban, karrierje kezdetén a Terra promessa című nagysikerű dalánál.

Igen jó helyezést ért el az alkotás Magyarországon, Svájcban, Ausztriában és Spanyolországban. Olaszországban pedig az első helyezést érte el a slágerlistákon.

A klipet Los Angelesben forgatták 2009-ben, rendezőként Marc Klasfeld remekelt. A videó bemutatja, hogy az emberek többsége telefonon, SMS-ben vagy laptopon kommunikál, eközben nem vesznek tudomást a környezetükben lévő társaikról. Viszont a végén végre eldobják telefonjaikat, és sokkal békésebb, barátságosabb közeg alakul ki a személyes kommunikáció miatt. Figyelni kezdenek társaikra, és észreveszik egymást – kizárva az elektronikai eszközöket.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek