Starity

Lady Gaga lett az év nője – a Glamour szerint

2013. november 21. 18:06   |   Szerző: LaTasha

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gagát a Glamour magazin az Év nője díjjal jutalmazta hétfőn – ennek alkalmából Andy Cohen újságíró megkapta a lehetőséget, hogy interjút készíthessen vele.

hirdetés
Lady Gaga lett az év nője – a Glamour szerint

Lady Gaga sokszor nyilatkozta már, hogy minden, amit csinált, a rajongóiért tette, tehát a Glamour magazin a legnagyobb Gaga-rajongó riportert, Andy Cohent választotta, hogy beszélgessen a világhírű énekesnővel.

– Honnan árad ez a magabiztosság belőled? Mert azt hiszem, ez az egyetlen, amivel valaki kiérdemelheti az Év nője díjat.

– Attól függ, hogy éppen miről beszélünk.. a zenémmel kapcsolatosan nagyon magabiztos vagyok, mert imádom.

– De az egész személyedben magabiztos vagy. Néha kis bikinikben pózolt és legutóbb is miniszoknyában jártál-keltél az utcákon.

– Igen, magabiztos vagyok azzal kapcsolatban, ami vagyok. Végre oda értem el az életemben, ahová mindig is szerettem volna, amilyen mindig is voltam, végre megmutathatom a körülöttem lévő embereknek. Olyan vagyok, amilyen mindig is próbáltam lenni, és ez nem változott attól, hogy sztár lettem.

– Szépnek írnád le magad?

– Nem a szó szoros értelmében szépnek. Ha lenne a szépnek egy matematikai egyenlete, nem hiszem, hogy az én kinézetem lenne az abszolút helyes algoritmus. De mindig is ki voltam magammal békülve. Nem vagyok szupermodell, de nem is azt akarok lenni. Én zenélek, nem modellkedem. Azt akarom, hogy a rajongóim érezzék azt, amit én: hogy a belső sokkal nagyobb szerepet játszik a külsőnél.

– Ez elég érdekesen hangzik, mert mindig, amikor látok rólad egy fotósorozatot smink vagy jelmez nélkül, meglepődök, hogy ezek mögött az álarcok mögött is mennyire különleges szépség vagy. De jelmezekbe bújsz – miért is? Hogy leplezd a belsőded? Vagy félsz, hogy megmutasd, mi rejlik a jelmez mögött?

– Azt mondanám, igen, kicsit. Talán ez azért van, amiért sokat tapasztaltam a múltamból, tudod? Gyönyörnek lenni nem olyan vicces, mikor üzleteket kötsz férfiakkal.

– Értem.

– Mert valamikor arra van szükség, hogy üzleteket kössek. Néhány szettemet pont azért viselem, mert nem akarok szembe nézni azokkal a realitásokkal, amiket az emberek várnak egy női popsztártól. Mindenki nevet rajtam, mert sokkal magabiztosabb vagyok ezekben a kreációkban, például egy nagy papírruhával a testemen, vagy az egész alakomat testfestve. Néha igazán próbálom ezeket levetkőzni, de jobban szeretek inkább láthatatlan maradni belülről, mint teljesen kitárulkozzak. És nem hiszem, hogy valaha képes is leszek rá.

– Étkezési rendellenességeid voltak 15 éves korod óta.

– Igen.

– De nyilvánvalóan nem a testi énképeddel van bajod, hiszen akár egy tangában és melltartóban is elhagyod a házat bármikor.

– Igen, mindig is ilyen voltam. Néha vannak jobb napok, néha fantasztikusan érzem magam.

– És mi van ma? Ma is elhagynád a házad egy csöppnyi ruhadarabban?

– A mai nap egész jó, de a nap végére egy megkínzott lélek vagyok.(nevet).

– Egyszer azt nyilatkoztad, hogy a neved nem Stefani, hanem Lady Gaga. „Aki ismer engem és Stefaninak hív, tulajdonképpen nem is ismer.” Szóval, amikor minden maszk és smink lehullott, otthon müzlit eszel, tulajdonképpen ki vagy? Gaga vagy Stefani?

– Mindkettő vagyok. Gaga és Stefani a beceneveim. Azt hiszem, amikor találkozom emberekkel, és Stefaninak hívnak.. eléggé zavar, mert csak a ozk hívhatnk így,akik a legközelebb állnak hozzám. Ez nem azért van, mert nem szeretem azt a nevet, amellyel születtem, hanem mert időközben valaki más is lettem. Okkal lettem valaki más, tudod. Ez az egyik fő üzenetem, lehetsz bárki, hogy megúszd a múltat.

– Értem, miről beszélsz és ez igazán fantasztikus! A Born This Way alapítvány teljesen a saját kezdeményezésed, amibe több mint 1,2 millió dollárt fektettél a saját pénzedből. Ez valami olyasmi lehet, amiben igazán hiszel.

– Az alapítvány mindent magában foglal, amiben valaha is hittem. Az ambícióim soha nem uralták a világot, de mindig is meg akartam változtatni. Aztán sikeres és még sikeresebb lettem, és egy hang bennem folyton azt hajtogatta, most már ideje tennem valamit. A The Born This Way Alapítvány nemcsak a pénzről szól, közösségről, emberekről, gyerekekről, akik megosztják a történeteiket. Tényleg hiszek abban, hogy az emberek találhatnak egy boldogabb utat, amin haladhatnak, ha tudnak mások történeteiről, akik hasonló kihívások és félelmek előtt álltak.

– Szóval mint a Glamour magazin Év nője, számodra ki a 2013-as példaképed?

– Emma Carroll, ő az Év nője számomra. Olyan dolgokat tehet a csípőműtétje után, amikre nem is gondolt volna.

– Úgy tudom, hogy te finanszíroztad az egész műtéti beavatkozását és a rehabilitációját, igaz?

Igen. Amikor végignéztem, hogy a legnagyobb félelmével is képes megküzdeni, felismertem, hogy képes vagyok bármire. Igazán inspiráló számomra, és egy olyan báj van benne, ami szárnyakat adott neki. Ez a túlélés bűbája.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek