Starity

Túladagolása változtatta meg Eminem életét

2013. november 21. 20:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A rapper őszintén mesélt egykori metadon- és alkoholproblémáiról a Rolling Stone magazinnak.

hirdetés
Túladagolása változtatta meg Eminem életét

A 41 éves rappert 2005-ben és 2007-ben metadontúladagolással szállították kórházba, majd 2008 áprilisában rehabilitációs klinikán keresett segítséget. Akkor bevallotta, hogy alkoholproblémákkal küszködik, amely meggátolja abban, hogy megértse a közönségét és eljusson az emberekhez.

A Rolling Stone magazinnak most őszintén mesélt egykori gondjairól, amelyek mára mindössze kellemetlen emlékek. „Függtem a drogoktól, a gyógyszerektől, egy kicsit bizarr volt. Sötét évek vannak mögöttem, hála annak, hogy állandóan gyógyszereztem magam és csorgattam a rohadt nyálam magamra. Nagyon szar időszak volt. Kitöröltem vele pár évet az életemből.”

„Boldog vagyok, amennyire csak lehet. A hiphop megmentette az életem, ez az egyetlen dolog, amihez valaha is hű voltam, amihez illettem. Nem is tudom, mi máshoz tudnék kezdeni.”

A rapper végül megtanulta, hogyan élje életét illegális szerek és alkohol nélkül, nemcsak a hiphop, de a túladagolás volt az, ami felnyitotta a szemét – elmondása szerint egy ideje képes ténylegesen látni az embereket.

„Most már nyitva a szemem, látom a tömeget, és ténylegesen látom az embereket. Azt, hogy milyenek is valójában” – majd hozzáfűzte, fogalma sincs, mit tartogat számára a jövő. Abban biztos, hogy a zenétől semmiképp sem fog elfordulni.

„Nem tudom, mit hoz a jövő, de tudom, hogy lesznek más, új projektek, amiken talán dolgozhatok. Mindig írok és mindig is fogok írni. Lehet, hogy úgy határozok majd egyszer, hogy leteszem a mikrofont, de úgy érzem, mindig lesz valami, ami a zenélésre késztet. Mindegy, hogy producerként végzem-e, de a zene az, ami körül mindig is tevékenykedni akartam.”

Eminem legújabb albuma, a The Marshall Mathers LP 2 november ötödikén került a boltok polcaira, eddig megjelent kislemezei közül a Berzerk és a Rihannával közös Monster ért el nagy sikert. Az utóbbihoz már készül a klip is, néhány órával ezelőtt osztották meg az első fotót a forgatásról.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek