Starity

Lezajlott az idei Latin Grammy gála

2013. november 23. 15:03   |   Szerző: nagyalbi

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén is Las Vegas adott otthont a latin zenei élet kiemelkedő eseményének, a Latin Grammy díjátadó ünnepségének.

hirdetés
Lezajlott az idei Latin Grammy gála

A Grammy díj „kistestvérét”, a Latin Grammyt 2000 óta osztják ki azoknak a művészeknek, akik az adott évben kimagasló teljesítményt nyújtottak a latin zenei életben. Összesen 48 kategóriában hirdetnek eredményt, a jelöltek száma kategóriánként változó.

Az idei gálát november 21-én, csütörtökön tartották. Helyszíne Las Vegas, a Mandalay Bay Resort and Casino volt, az eseményt az Univision közvetítette.

Az időjárás sajnos nem kedvezett az ünnepelni vágyó zenészeknek, a hagyományos vörös – illetve ebben az esetben zöld – szőnyeges bevonulást elmosta egy kitartó heves zivatar.

Ha a megérkezést és a kamerák előtti pózolást meg is zavarta a rendíthetetlen eső, a gála hangulatát ez nem befolyásolta. Hiszen a színvonalas műsort olyan nemzetközi hírű sztárok garantálták, mint Pitbull, Enrique Iglesias, Marc Anthony, Wisin y Yandel, vagy éppen Ricky Martin és Draco Rosa.

A legjelentősebb díjak tekintetében azt mondhatjuk, hogy az idei Latin Grammy nagy nyertesei az „érettebb korosztályból” kerültek ki. Tarolt például az 52 esztendős kolumbiai énekes, Carlos Vives, aki három címet is elnyert: az év dala valamint az év trópusi dala kategória győztese is a Volvi A Nacer, míg az év trópusi albuma a Corazón Profundo lett. Szintén három díjjal büszkélkedhet az ugyancsak 52 esztendős Sergio George, akit az év producerévé választottak, övé a legjobb salsa albumért (Salsa Giants) járó szobrocska és ő az év felvételének producere is.

Az év felvétele Marc Anthony Vivir Mi Vida című dala, amiért a 45 éves énekes is megkapta a maga – sorrendben immár hatodik – arany gramofonját.

Az év albumát (Vida) a súlyos betegségből lábadozó Draco Rosa jegyzi, míg a legjobb kortárs pop vocal albumot (La Música No Se Toca) Alejandro Sanz készítette. Az év legjobb új előadója Gaby Moreno, Pitbull a legjobb „városi előadó” az év személyisége pedig az 57 esztendős Miguel Bosé lett, aki a díjat zenei és karitatív tevékenysége elismeréseként kapta.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek