Starity

A legsikeresebb videoklipek: Korn

2013. november 25. 22:10   |   Szerző: Fannycska999

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikksorozatunk következő részében a KoRn nevű nu metal együttes öt leghíresebb videoklipjét mutatjuk be.

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Korn

Freak on a Leash (1999)

Az együttes legsikeresebb videoklipje a legismertebb számukhoz, a Freak on a Leash-hez készült. A dal először az együttes 1998-as Follow the Leader című nagylemezén volt hallható, a videó pedig 1999 februárjában jelent meg.

Az együttes ezért a videóért kapta első Grammyjét, valamint két díjat az 1999-es MTV Díjátadón. A kisfilmet a YouTube-on közel 18 millióan tekintették meg eddig.

A videó középpontjában egy golyó áll, mely a videó elején hagyja el egy biztonsági őr fegyverét, kishíján eltalálva egy kislányt. A golyó ezután hosszú utat tesz meg, majd elérkezik az együtteshez, megkerüli a tagokat, és visszafordul, hogy a videó végén a kislány kezében landoljon, aki visszaadja az őrnek, és barátaival együtt elrohan.

Falling Away from Me (1999)

Az együttes második leghíresebb videoklipjét nem más, mint a Limp Bizkit énekese, Fred Durst rendezte, aki akkoriban a Korn énekesének, Jonathan Davisnek egyik legjobb barátja volt.

A videó akár a fent említett Freak on a Leash folytatása is lehetne, hiszen annak zárójelenetével kezdődik. A klipben azonban egy kamasz lányt láthatunk, aki retteg apjától, mivel az gyakran veri őt. A lány a szobájában ülve kinyit egy dobozt, amelyben az együttest látja, amint éppen előadják a dalt. A környékbeli kamaszok közben a lány háza körül gyülekeznek, az együttes tagjai megjelennek a lány szobájában, és ott folytatják az előadást. Közben az apa, övével a kezében, mérgesen indul lánya szobája felé, ám az megszökik az ablakon át, az együttes pedig befejezve a dalt, visszakerült a dobozba – mire az apa benyit a szobába, már minden elcsendesül.

A videó eredetileg 1999 novemberében jelent meg, ám a YouTube-ra csak tíz évvel később került fel, azóta pedig majdnem 15 millióan nézték meg. 63.930 embernek nyerte el a tetszését, 1.169-nek viszont nem.

Got The Life (1998)

A dal, csakúgy, mint a Freak on a Leash, a Follow the Leader albumról származik, ez volt a lemez második kislemeze. A videó szintén 1998-ban jelent meg, a YouTube-ra pedig 2009-ben került fel, ahol azóta közel 11 millióan nézték meg. 33.275 személynek tetszett, és a mai napig csupán 688 szavazónak nem.

A videó a hírnév és a szórakoztatóipar negatív jellemzőit mutatja be. Első felében az együttest autóban ülve, illetve egy teremben láthatjuk. Utóbbiban a dalt adják elő néhány üzletember előtt, majd körülbelül a videó felénél felháborodva elhagyják a termet, mikor észreveszik, hogy nézőiket nem a zenéjük lényege érdekli igazán, inkább az, hogy mekkora sikert fognak vele elérni.

A következő jelenetben az énekest, Jonathan Davist láthatjuk, amint paparazzók hada elől menekülve beszáll autójába, de nem tud elindulni – a fejét dörzsöli, láthatóan zavarja az őt körülvevő tömeg. Végül kiszáll a kocsiból, és egy ordítás után baseballütővel súlyt le a rá szegeződő kamerára. Ezután Fieldyt és Headet láthatjuk, amint átadják kocsijuk kulcsát egy utcai autómosónak, a következő jelenetben pedig David Silveria és Munky nézik végig autójuk felrobbanását. Az utolsó jelenetben az együttest láthatjuk, amint megérkeznek egy buliba, barátaik közé, a tömegben többek között felbukkan Fred Durst és Eminem is.

Right Now (2003)

A Korn negyedik legsikeresebb videója egyben a leggyomorforgatóbb is: olyannyira, hogy a tévében – érthető okokból – soha nem is adták le. A videót egy online pályázaton választották ki, amelyre rajongók és független rendezők egyaránt küldhettek be alkotásokat. Ezt a verziót egy bizonyos Junoon küldte be, a YouTube-ra 2009-ben lett feltöltve, azóta pedig több mint 10 700 000-en tekintették meg. 22 633 személynek tetszett, 1761-nek pedig nem.

A dal a Lloyd's Lunchbox nevű, groteszk rajzfilm alapján készült, és egy mentális problémákkal küszködő alakot mutat be, aki különböző, ártalmas és gyomorforgató dolgokat művel a testével a videó során. Több néző minden idők legundorítóbb videoklipjének is nevezte.

Did My Time (2003)

A Did My Time eredetileg az együttes 2002-es Untouchables című albumán kapott volna helyet, ám végül a Take a Look in the Mirrorra került fel, viszont már korábban, 2003 júliusában megjelent, a Lara Croft: Tomb Raider 2. – Az élet bölcsője című filmhez.

A videó elején Angelina Jolie-t láthatjuk, amint egy sikátorban sétál, ahol a föld repedni kezd és fekete köd száll fel a résekből. A feketeség átalakul a KoRn tagjaivá, akik ezt követően előadják a dalt, mikor pedig végeznek, újra feketeséggé válnak, és visszaszivárognak a repedésekbe.

A videót a YouTube-on több mint 10 600 000-en nézték meg, 36 414 embernek tetszett, 621-nek pedig nem.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek