Starity

Lady Gaga ismét Oroszországot kritizálja

2013. december 10. 13:01   |   Szerző: tiktak

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lady Gaga már többször hangoztatta ellenszenvét az orosz törvényekkel kapcsolatban, ugyanis a kormány keményen elnyomja a homoszexuális embereket. Az énekesnő egy új interjúban ismét felszólalt ez ellen.

hirdetés
Lady Gaga ismét Oroszországot kritizálja

Gagának már korábban is megvoltak a gondjai Oroszországban. 2012 decemberében mintegy 450 eurónak (130 ezer forint) megfelelő összegű bírsággal sújtották, amiért megsértette a kiskorúak védelméről szóló törvényt és, amiért a meleg társadalmat támogatta.

Idén augusztusban Gaga az orosz kormányt kriminálisnak nevezte az új homoszexuális-ellenes törvényekre reagálva: „Ennek az elnyomásnak könnyen forradalomba lehet a vége. Orosz homo-, transz- és biszexuálisok, nem vagytok egyedül! Mi is küzdeni fogunk a szabadságotokért! Miért nem vettél engem is őrizetbe Oroszország, amikor megvolt rá a lehetőséged? – írta anno Twitter-profilján.

Gaga a múlt héten  Alan Carr Chatty Man című showjában szerepelt, ahol interjút készítettek vele. Gagát a nemrég homoszexualitását beismerő, olimpiai bronzérmes Tom Daley-ről kérdezték, amire érdekes választ adott: bojkottálni szeretné a 2014-es oroszországi téli olimpiát.

„Nem hiszem, hogy egyáltalán el kellene mennünk az olimpiára. Nem tudom, hogy a véleményem nagy tekintélynek örvend-e, tudom, hogy a sok elképesztő bajnok és résztvevő keményen próbál és gyakorol az eseményre... És én soha semmit nem vennék el a nehéz munkájukból, csak azt gondolom, hogy teljes mértékben helytelen, hogy sok ország egy olyan helyre költi a pénzt, ami nem támogatja a melegeket. Sajnálom, de most már teljesen komolyan beszélek, nem csak arról van szó, hogy nem támogatják a meleg közösséget, hanem a rendőrség megveri és paprika spray-vel fújja le őket Oroszországban. A turném által én is elmentem oda és nagyon izgatott voltam, hogy ott lehetek, mert úgy éreztem, hogy egy nagyon fontos hely, ahova el kell vinnem az albumom üzenetét. De nagyon elszomorított, hogy láttam a fájdalmat az ott élő melegeken – mondta Gaga az interjúban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek