Starity

Robbie Kay: „Pán Péter legendás karakter”

2013. december 15. 19:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Once Upon A Time című sorozat pár hónapos szünetre megy, mielőtt folytatódna az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő műsor harmadik évada, amiről a 18 éves brit színész, Robbie Kay nyilatkozott, aki a sorozatban az Elveszett Fiúk manipulatív és gonosz vezetőjét, Pán Pétert alakítja.

hirdetés
Robbie Kay: „Pán Péter legendás karakter”

– Általánosságban, hogyan közelítetted meg Pán Péter eljátszását, főleg, hogy csupa aljasság jellemzi?

– Pán Péter egy legendás karakter, amivel rengeteg ember tud érvényesülni, és mindenki ismeri Pán Péter meséjét, szóval az, hogy ekkora csavar van benne, óriási kihívás volt, és sokat kellett rajta gondolkodnom. Rengeteg alapvető érték összecseng az eredeti Pán Péterrel, amit nehéz volt átadnom a nézőknek, annak ellenére, hogy nagyon jó móka volt számomra ez a szerep, különösen, hogy ez a műsor szeret hatalmas csavarokat belevinni az ikonikus karakterekbe, és élmény volt azokkal az emberrel dolgoznom, akiket korábban már láttam a képernyőn.

– Mesélnél arról a jelenetről, ami Pandora szelencéje körül zajlott, Pán és Rumple között?

– Borzasztó jól éreztük magunkat annak a jelenetnek a forgatásakor, majdnem egy egész napba telt, mert ez egy kulcsfontosságú jelenet. Jól szórakoztunk Bobbyval. Elég tömény jelenet volt, rengeteg nagyszerű pillanattal, sok érzelmet közvetítve. Persze a lényeg az volt, hogy a titok kiderült, hogy Rumple a fiam volt, így most láthattad először a karaktereket egy teljesen más megvilágításban. Ez volt az egyik kedvenc jelenetem a forgatások alatt.

– Mikor szereztél arról tudomást, hogy Pán Rumple apja?

– Nem sokkal azelőtt, hogy csatlakoztam volna a sorozathoz.

– Nos, múlt héten ott maradt abba a műsor, hogy Pán Henry testében van, de a következő részben is láthatunk még téged?

– Annyit elmondhatok, hogy lesz újabb testcsere. Vissza fogok térni az eredeti testemben. Egyértelműen a fináléban fog történni.

– Jareddel (Gilmore, aki Henryt alakítja) beszéltetek arról, hogy ha Pán bekerül Henry testébe, azt hogyan alakítsd?

– Amikor tudomást szereztünk róla, beszéltünk a kilátásokról egy kicsit. Mindketten úgy voltunk vele, hogy klassz lenne testet cserélni, és egymás karakterét, viselkedését játszani. Nagyszerű érzés volt egy rövid ideig egy normális, kedves karaktert alakítani a számomra, főleg úgy, hogy kilenc epizód óta egy ördögi karaktert játszok.

– Szerinted van arra esély, hogy Pán megbánjon mindent, amit valaha tett?

– Igen, azt hiszem, a Once Upon A Time-ban pont az a jó, hogy a karaktereknek több rétegük van. Mint Rumplestiltskin esetében a sebezhetőség és a lehetőség a megváltásra, és ez Pán esetében is látható. Ismétlem, ő egy nagyon összetett karakter, és nem ismeritek a teljes történetét, szóval nem tudhatod, mi fog történni.

– Van arra bármi esély, hogy Pánt a vasárnapi epizód után is látni fogjuk még? Bármi esély arra, hogy továbbra is marad?

– Nem mondhatok Pán jövőbeli jelenlétéről semmit.

– Jareden és Bobbyn kívül kivel a legjobb együtt dolgozni? Már nagyjából mindenkivel forgattál az idei évadban.

– Igen, természetesen Jared és Bobby klassz emberek, akikkel nagyszerű a munka, és igazad van, a csapat számtalan tagjával forgattam már. Zseniális, hogy sikerült ennyire megismernem ezeket az embereket, mert mindannyian fantasztikusak, és csodálatos csapat. De együtt dolgozni Jennifer Morrisonnal (Emma), különösen amikor a második rész munkáját kezdtük el, nagyon jó móka volt. Pont mint Lana (Regina) esetében, akivel szintén szórakoztató a közös munka, és egy csodálatos ember. Mindannyian elképesztőek.

– Színészi pályafutásodat tekintve, néhány évvel ezelőtt Pinokkiót alakítottad, így lehet, hogy a Once Upon A Time nem volt valami túl nagy előrelépés a számodra színészként.

– Igen, úgy tűnik, korábban már megjártam ezt a mese/fantázia útvonalat. Pár éve részt vettem a Pinokkió minisorozatában, amit Olaszországban forgattunk öt évvel ezelőtt, szóval sokkal fiatalabb voltam, de jól éreztem magam.

– Hogyan képzeled el a színészi karrieredet öt év múlva? Vígjáték? Dráma? Tévé? Film?

– Őszintén szólva, szeretném továbbra is azt az utat folytatni, ahol most járok. Jövő májusban érettségizem, és majd azután tervezgetem tovább a színészi karrierem.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek