Starity

Új Agatha Christie-adaptáció érkezik Amerikából

2013. december 18. 14:02   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nemrég szivárgott ki az információ, hogy a 20th Century Fox újra fel szeretné dolgozni az egyik legismertebb és legkedveltebb Christie-krimit, a Gyilkosság az Orient Expresszent.

hirdetés
Új Agatha Christie-adaptáció érkezik Amerikából

A 20th Century Fox bejelentette, hogy tervezi egy új adaptációját Agatha Christie híres regényének, a rejtélyes Gyilkosság az Orient Expresszennek. A történetben szerepel a híres belga detektív, Hercule Poirot, ugyanis ő vizsgálja ki a gyilkosságot a híres vonaton.

Poirot történetei számos film és televíziós sorozat tárgyát képezték már. Austin Trevor volt az első Poirot 1931-ben, aki képernyőre került az Alibiben. Őt követte Tony Randall, Albert Finney, majd Peter Ustinov, aki 1978-ban debütált a Halál a Nílusonban, majd érkezett 1989-ben David Suchet, a ma már kultikussá vált tévésorozattal. Közben azonban még Alfred Molina is a kis szürke agysejtjeit nagy becsben tartó belga bőrébe bújt.

A Gyilkosság az Orient Expresszen az egyik legismertebb Poirot-rejtély és már többször feldolgozták. Például Alfred Molina játszotta a detektívet a 2001-ben készült filmben, legutóbb pedig 2010-ben került megfilmesítésre David Suchet-vel a főszerepben.

Azonban a feldolgozásokat tekintve megoszlanak a vélemények. Sokak szerint messze a legsikeresebb adaptációnak tekinthető az 1974-es alkotás, melyben Albert Finney alakította a magánnyomozót, ráadásul olyan nevek tűntek még fel mellette, mint Ingrid Bergman, Lauren Bacall, Sean Connery és Vanessa Redgrave. A filmet még hat Oscar-díjra is jelölték, melyből kettőt győzelemre is váltott: Finney elnyerte a legjobb színésznek járó szobrocskát, míg Bergman kapta a legjobb női mellékszereplőnek járó elismerést.

Az új adaptáció gárdája egyelőre még nyitott kérdés, azt azonban tudni vélik, hogy a közelgő remake-ben szeretnék viszont látni Ridley Scottot, Mark Gordont és Simon Kinberget.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek