Starity

Mit hallgassunk idén karácsonykor?

2013. december 22. 19:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már csak napok vannak hátra a legszentebb családi ünnepekig és megkezdődött a végső hajrá az ajándékokért, a legfinomabb receptekért és a legünnepélyesebb hangulatért, szerettünk volna kicsit besegíteni, hogy mi szóljon a lemezjátszókból kedvenc ünnepünkön.

hirdetés
Mit hallgassunk idén karácsonykor?

Most, hogy a nyakunkon vannak az ünnepek, szerettük volna kicsit megkönnyíteni a készülődést és elhoztuk nektek kedvenc karácsonyi muzsikáinkat, hogy még felemelőbb legyen a készülődés. Mindenkinek békés, áldott, boldog karácsonyt kívánunk!

Első ízben lássuk kedvenc karácsonyi dalainkat hazai kedvenceinktől!

Lola – Ünnepelj ma velünk!

Emlékeztek még a nagy sikerű magyarra is lefordított Coca-Cola reklámdalra 2007-ből? A több tucat jelentős hazai díjjal büszkélkedő énekesnő akkoriban még csak 19 éves volt, ennek ellenére remek választás volt rábízni e nagyszerű dal feléneklését.

Csondor Kata – Add tovább!

Ki ne emlékezne a 2009-es tél legnépszerűbb reklámjára, melyet a T-Mobile jóvoltából csodálhattunk a televíziók képernyőjén heteken át? A dal már akkor belopta magát a köztudatba – és persze a szívünkbe –, így nem csoda, hogy helyet kapott listánkon.

Bereczki Zoltán & Szinetár Dóra – Ajándék

Az egykori álompár nagy sikerű dalát szintén a 2009-es télnek köszönhetjük, ugyanis ekkor jelent meg Zoltán és Dóra közös dala, amely egy csapásra slágerré nőtte ki magát: az Ajándék – mai napig a kedvencünk!

Zséda – A szürke patás

Hazánk egyik legnagyszerűbb énekesnője, Zséda is meglepett minket a 2005-ös megjelenésű Szürke patással, mely kicsiket és nagyokat egyaránt elvarázsolt, és azóta sem tudjuk kiverni őt a fejünkből, mi több: az énekesnő egy egész csokorra való karácsonyi dalt ajándékozott nekünk Ünnep című lemezének keretein belül.

Neoton Família – Ha elmúlik karácsony

A Neoton Famíliát a hazai ABBA-ként is emlegethetnénk, hiszen a svéd zenekarhoz hasonlóan töretlen népszerűségnek örvendtek egykor és nem is hiába. Ugyan még itt sincs a karácsony, ennek ellenére Ha elmúlik karácsony című szerzeményük mindenképpen helyet követelt magának listánkon.

Barbee – Hógömb

Ugyan Bata Adrienn már igyekszik maga mögött hagyni tinédzserkori éveit, ennek ellenére meg kell említenünk Hógömb című dalát, mellyel 2008-ban ajándékozott meg minket. Érdekesség, hogy a dalhoz készült videoklip a második volt a lány életében és igen kedvesre sikeredett.

TNT – Fehér karácsony

Dobrády Ákos és Zuber Krisztián (Inti) duója 1994 és 2005 között ejtette rabul a női szíveket, ám szerencsére a szerelmes dalok mellett a srácok egy karácsonyi meglepetésre is gondoltak, így a mai napig szívesen hallgatjuk őket karácsony alkalmával.

A hazai kedvencek után, pedig érkezzenek nemzetközi kedvenceink legjobbjai is!

Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

Mariah csodálatos karácsonyi dalának hallgatása már-már bevett szokás minden amerikai család számára, mi több: egyik kedvenc ünnepi hangulatú filmünk, az Igazából szerelem betétdala is.

A dal 1994-ben az énekesnő Merry Christmas névre keresztelt albumán látta meg a napvilágot, és bár az évek során rengeteg alkalommal átdolgozták, még mindig hatalmas kedvencünk!

Wham! – Last Christmas

George Michael zenekarával, a Wham!-mel megalakulásuk után három évvel, 1984-ben dobta piacra Last Christmas című karácsonyi szerzeményét, melyen az évtizedek sem ronthattak, és ugyanazt a kellemes borzongást érezzük minden alkalommal, amikor ünnepekkor felcsendül!

John Lennon – Happy X-Mas (War Is Over)

John Lennon nem hiába a zenetörténelem egyik legnagyobb alakja, hiszen több mint három évtizeddel halála után is szívesen vesszük elő szerzeményeit – hiába hallgattuk már rongyosra őket az évek folyamán. A dalt élete szerelmével, Yoko Onóval szerezték és adták ki 1971-ben és teszik azóta is felejthetetlenné karácsonyainkat.

Britney Spears – My Only Wish (This Year)

Mindannyiunk kedvenc popkirálynője is imádja a karácsonyt, így 2000-ben debütált dalával mindannyiunkat levett a lábáról, és teszi ezt azóta is minden karácsonykor!

Train – Shake Up Christmas

A népszerű csapat alig három évvel ezelőtt jelentette meg Shake Up Christmas című slágerét, mellyel azok is beléjük szerettek, akik korábban nem kedvelték a srácokat, mi több: több reklám betétdalaként is remekelt!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek