Starity

Hosszú Katinka és Gyurta Dániel az év sportolói

2013. december 25. 22:10   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén 56.alkalommal rendezték meg a Sportcsillagok Gálaestjét a Syma Csarnokban. Többek között díjazták az év férfi illetve női sportolóját, de az év csapata, szövetségi kapitánya és az év edzője sem ment haza üres kézzel.

hirdetés
Hosszú Katinka és Gyurta Dániel az év sportolói
Fotó: MTI / Beliczay László

Az idei évben Hosszú Katinka nyerte el az év női sportolója díjat, s ezzel együtt egy remek évet zárt. A Barcelonában megrendezett világbajnokságon 200 és 400 méter vegyesen aranyérmet szerzett, 200 méter pillangón pedig bronzérmet. A világbajnokság után a rövidpályás világkupa alkalmával négyszer úszott világcsúcsot. Az év végén a LEN 2013 Európa legjobb úszónőjévé választotta, a rövid pályás Európa-bajnokságon 200 méter vegyesen aranyérmet, 100 és 400 méter vegyesen ezüstérmet, 200 méter háton pedig bronzérmet szerzett.

Gyurta Dániel zsinórban másodszor kapta meg az év férfi sportolójának járó díjat. Katinkához hasonlóan Dani is jó évet zárt. Az úszó-világbajnokságon 200 méter mellen új világbajnoki és Európa-rekorddal nyert, a LEN 2013 második legjobb európai úszójának választotta és végül, de nem utolsó sorban, a rövid pályás Európa-bajnokságon 100 és 200 méter mellen is a dobogó legfelső fokára állhatott.

Az év csapata a férfi vízilabda válogatott lett 2013-ban, akik a barcelonai világbajnokságon aranyérmet szereztek. Az év szövetségi kapitányának Benedek Tibort választották, aki a férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya. Végül, az év edzőjének járó díjat Shane Tusup nyerte el, aki Hosszú Katinka trénerférje. A második Széles Sándort (a Gyurta fivérek edzője) lett, harmadik pedig Ambros Martin.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek