Starity

A NASA elítéli Beyoncét

2014. január 02. 15:03   |   Szerző: LaTasha

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Beyoncé az új albumán felénekelt XO című dalhoz engedély és bejelentés nélkül használt fel egy, a NASA tulajdonában lévő felvételt az 1986-ban bekövetkezett Challenger-űrkatasztrófáról.

hirdetés
A NASA elítéli Beyoncét

Az 1986. január 18-án történt a világ első űrkatasztrófája, a Challenger-katasztrófa, amely repülés közben következett be: az űrhajó felrobbant és darabjaira hullott, 7 ember – közöttük 2 nő – életével együtt. Beyoncé ezt a felvételt használta fel az új albumán található XO című számához, melyért mélyen elítélik a NASA dolgozói és a katasztrófában érintett családok.

„A Challenger-űrlatasztrófa a történelmünk fontos része, tragikus emlékeztetője annak, hogy az űrutazás veszélyeket rejt és rizikós, ennek pedig 7 ember lett az áldozata – mondta a NASA egyik szóvivője. A NASA minden nap minden percében azért dolgozik, hogy elkerülje a katasztrófákat, tisztelegjen az elhunyt asztronauták hagyatéka előtt úgy, hogy folytatjuk a küldetésünket, miszerint egyre magasabbra jussunk és fedezzük fel az univerzum eddig még ismeretlen helyeit - zárta le a témát az egyik kutató.

Az egyik áldozat, Dick Scobee özvegye, June Scobee Rodgers szintén a felháborodását fejezte ki az esettel kapcsolatban, amikor rájött, hogy az énekesnő felhasználta az űrhajó felrobbanását végigkövető hangfelvételt. „Az a pillanat rendkívül nehéz érzelmileg az elesett asztronauták családjainak, kollegáinak és barátainak.

Beyoncé azonban már közzé is tett egy nyilatkozatot, melyben azzal indokolja a döntését, amiért lejátssza a felvételt legújabb dalában, hogy az emberek soha ne felejtsék el a Challenger-űrkatasztrófát – ám ezzel egyhamar nem fogja elnyerni a NASA bocsánatát.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek