Starity

Morrissey: „A húsevés egyenlő a pedofíliával”

2014. január 04. 21:09   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A The Smiths frontembere, aki híres arról, hogy hevesen védelmezi az állatok jogait, és nem fél megosztani a véleményét a nyilvánossággal, nemrég vitatott kijelentést tett egy rajongói weboldalon.

hirdetés
Morrissey: „A húsevés egyenlő a pedofíliával”

A Meat is Murder (A hús[evés] gyilkosság) előadója azt mondta, hogy az állatok megölése éppen olyan rossz, mint a gyerekek megerőszakolása és a gyilkosság, majd tovább beszélt arról, mi motiválta abban, hogy soha többé ne egyen húst.

„Nem látok különbséget az állatok húsának elfogyasztása és a pedofília között. Mindkettő megerőszakolás, erőszak, gyilkosság. Ha olyan embernek mutatnak be, aki élőlényeket eszik, akkor odébbsétálok.”

Ezután az ikon Cilla Blacket gyerekgyilkosnak nevezte, és azt javasolta, hogy a sztárszakácsnak, Jamie Olivernek a saját gyerekét kellene megfőznie és megennie.

„Ha Rémes Jamie olyan biztos abban, hogy a hús finom, akkor miért nem dugja az egyik gyerekét a mikróba? – kérdezte Morrissey. – Pontosan ugyanolyan íze lenne, mint a sült báránynak.”

Lehordta Blacket, amiért a nő egy műsorban megemlítette, hogy bárányhúst evett. „Mivel a bárány egy fiatal állatka, azon tűnődtem, milyen lehet Cilla Black elméje, hogy szerinte egy kisbabát megenni normális dolog.”

Végül azzal fejezte be a kirohanását, hogy azt mondta: mindenki, aki szerint normális dolog az, hogy a húsevés miatt állatokat gyilkolnak le, valószínűleg a zsidók tömeges kiirtását is helyesnek tartotta a Holokauszt idején. „Ha támogatod a vágóhidakat, akkor Auschwitzot is támogatod. Nincs különbség. Az emberek, akik ezzel a kijelentésemmel nem értenek egyet, valószínűleg még sosem láttak vágóhídat belülről.”

Azt is elárulta a rajongóinak, hogy félúton halad az első regényének megírásával, és hogy David Bowie egyszer elutasította, hogy duettet énekeljen vele a You've Lost That Lovin' Feelin' című klasszikus feldolgozásán.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek