Starity

Broadway-musical lesz a Jégvarázsból

2014. január 14. 22:10   |   Szerző: Lindsay019

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Musical készül a Walt Disney Animation Studios legújabb meséjéből, a Jégvarázsból.

hirdetés
Broadway-musical lesz a Jégvarázsból

A hazánkban december elején bemutatott animációs film, a Disney Jégvarázsa sorra dönti a rekordokat: bevétele alapján a stúdió egyik legsikeresebb meséje, filmzenei albuma pedig nemrég a Billboard első helyén végzett. A hétvégén pedig az eddigi legjelentősebb díját, a legjobb animációs filmnek járó Arany Glóbuszt is hazavihette a film két rendezője, Jennifer Lee és Chris Buck.

Nos, ha abban a hitben éltünk, hogy az egyre sikeresebbé váló mese lassan megálljt parancsol sikereinek, tévedtünk: Bob Iger, a Disney vezérigazgatója nemrég a Fortune magazinnak mesélt arról, hogy színpadra vinnék a Jégvarázst.

Iger állítása szerint a stúdió jelenleg tárgyalásokat folytat a projektről, melynek nincs időkerete és kihelyezett kreatív csapata sem. „Nem sebességet kínálunk, hanem kiváló minőséget. Ha hosszútávon elgondolkodsz azon, mi is a Disney, valamint a márka sikere és vitalitása, akkor ez egy nagyon-nagyon fontos esemény” – magyarázta.

A színpadi megvalósítással kapcsolatos bejelentés egyébként nem meglepő, hiszen a dalszerzők (Lopez-házaspár) melett Idina Menzel (Elsa), Josh Gad (Olaf) és Santino Fontana (Hans) is aktívan részt vesz a színházi életben, előbbi kettő pedig kifejezetten a Broadwayen lép fel.

A Jégvarázs sikere egyébként nemcsak a kritikusokat, de a stúdió vezetőségét is meglepte: „Egyszer csak rádöbbentem, hogy »Istenkém, a Disney-animáció végre ott van, ahová jogosan tartozik«, és a jókedvem határtalan volt” – mondta Bob Iger, aki szerint vezérigazgatósága alatt még sosem ért el ekkora sikereket a Disney.

Az, hogy ténylegesen mikorra várható a színpadi musical, egyelőre kérdéses, bár a rajongók az előző mesék adaptációs idejét tekintve 2016-ra tippelnek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek