Starity

Újévi inspiráció Rubint Rékától szuperhatékony gyakorlatokkal!

2014. január 20. 11:11   |   Szerző: Starity

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lendüljünk ismét formába a karácsonyi nasiszezon után Rubint Réka edzésterve segítségével.

hirdetés
Újévi inspiráció Rubint Rékától szuperhatékony gyakorlatokkal!
Fotó: Facebook

Rubint Réka szerint a helyes táplálkozás nem csupán a hétköznapok jelensége, az életmódváltás egész életünkben fontos. Réka az ünnepek alatt is edzett és kímélő alapanyagokkal főzött, állítása szerint nemhogy több, de inkább kevesebb kilóval zárta az év végét!

„Azt gondolom, az emberek mindig szeretnek valamilyen indok mögé bújni. És az ünnep egy jó indok a mértéktelen evésre és hízásra, mivel a köztudatban az él, hogy velejárója a karácsonynak és a szilveszternek. Szerintem egy kis tudatosságot kellene belevinni az életünkbe és akkor nem kell lemondani semmiről” – mondta Réka, majd hozzátette, hogy ha mégis felszedtünk némi kilót az ünnepi időszak alatt, fölösleges villámkúrák helyett érdemesebb a mozgás eszközéhez nyúlni.

„Naponta 20-30 perc torna által nemcsak vékonyabbak lehetünk, de körzetünk is javulni fog. A Power Plate vibrációs edzésforma például nagyon jó, ha rövid idő alatt szeretnénk az egész testet átmozgatni és gyorsan eredményt elérni. Tulajdonképpen nagyon hatékony és magas intenzitású edzést érhetünk el általa. Ez azoknak az embereknek nagyszerű, akiknek kevés idejük van, és szeretnének egy nagyon rövid idő alatt látványos eredményt elérni. Nem véletlen, hogy ezt a módszert ma rengeteg világsztár és élsportoló is alkalmazza.”

Lelkiismeret furdalás ellen a következő szuperhatékony edzéstippek remekül alkalmazhatóak – ezek a rövid edzések felpörgetik az anyagcserédet és a metabolikus folyamatokat a szervezetedben. A teljes vibrációs edzés nagy előnye a maximális izomösszehúzódás mellett, hogy remek utóégető hatásának köszönhetően, az edzés után akár 1-1,5 órán át is kalóriaégetést produkál.

Mozgassuk át a teljes testünket!

1. Álljunk fel a platóra és akasszuk be a bal lábunkat a statikus kábelbe úgy, hogy teljesen megfeszüljön a kábel. Végezzünk lábnyújtást, majd térdhajlítást, vissza kiinduló helyzetbe. Figyeljünk arra, hogy a kábel az egész gyakorlat alatt feszes legyen. A gyakorlatot mindkét lábra végezzük el!

2. Álljunk a gép elé és fogjuk meg a dinamikus kábelt. Végezzünk döntött törzzsel könyökhúzást hátra, majd ereszkedjünk mély guggolás helyzetbe. Guggolás közben könyöknyújtást is csinálhatunk, majd térdnyújtáskor ismét húzzuk hátra könyökünket.

3. Kiinduló helyzet: támaszhelyzet alkartámaszban. Lábak kis terpeszben, has feszes, farizom tónusban. Forduljunk el törzzsel balra úgy, hogy mindkét könyökünk a platón marad, eközben végezzünk jobb térdhúzást az ellenkező oldalra. A gyakorlatot csináljuk meg ellenkező irányba is.

Kiinduló helyzet alkartámasz jobb alkaron. Felül lévő láb elől, jobb kar oldalsó középtartásban. Statikusan tartjuk a következő gyakorlatot, amíg a beállított idő, le nem jár.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek