Starity

David Suchet az egész Bibliát rögzítette

2014. január 27. 16:04   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

David Suchet elvállalta, hogy felolvassa a teljes Bibliát, amit aztán hangoskönyv formájában értékesítenek. A munkálatok befejeződtek, a megjelenést húsvétra ígérik.

hirdetés
David Suchet az egész Bibliát rögzítette

A már 27 éve keresztény színész, David Suchet örömmel mondott igent arra a felkérésre, hogy felolvassa a teljes Bibliát. A felvételek már készen vannak, most már csak az utómunkálatokat kell elvégezni, a készítők pedig a megjelenést ez év húsvétjára időzítik.

A hangoskönyvet már most elő lehet rendelni, nem egészen 40 angol fontért cserébe. A 78 órányi felvétel lesz egyébként az első teljes hosszúságú audio Biblia, ami valaha megjelent.

Suchet több mint 200 órát töltött el a stúdióban, párhuzamosan Hercule Poirot megformálása mellett, mely szintén tekintélyes óraszámot jelentett, hiszen, mint ismeretes, Agatha Christie detektívjének utolsó történeteit a tavalyi esztendő végén tűzte műsorára a brit ITV kereskedelmi televíziós csatorna.

A színész szerepet vállalt abban a videóban is, amiben népszerűsíteni kívánják ezt a merőben egyedi, különleges Bibliát. A kisfilmben őszintén beszél arról, hogy 1986-ban tért a keresztény hitre és hogy hamar rájött arra, milyen különleges ajándékot kapott ezáltal. Arról nem is beszélve, hogy hitet adhat és megoszthatja azt másokkal is.

„Azt gondoltam, nos, egy dolgot tehetek: azt hiszem, hogy meg tudom csinálni, felolvasom. Már sok-sok évvel ezelőtt úgy éreztem, hogy én ezt akarom, hogy hangom adjam a Bibliához. És ne csak a Biblia részleteihez, hanem az egész dologhoz. Ez a projekt számomra egy beteljesedett álom, amire 27 éve törekedtem.”

Suchet maga is emlékezteti a nézőket arra a bibliai parancsra, hogy „Halljátok meg az Úr szavát”, amely megtalálható több helyen is a Szentírásban, beleértve az Ézsaiás 28 : 14, Ezékiel 27:4 és az Apostolok Cselekedetei 13:44. „Nem azt mondom, hogy »Olvassa el az Úr szavát«, az írás azt mondja, hogy »Halljátok meg az Úr szavát«. Ez az én imám, hogy ez friss lesz és [ezt hallgatva] úgy hiszi majd mindenki, ahogy én gondolom, amikor olvasom, »Istenem, ez fantasztikus«.”

David egyszer annak a brit színészek által alkotott csoport tagja volt, amely korábban felvett Biblia-részleteket, s akik újabb jogokra tartanak igényt az új projekttel kapcsolatban. A The Guardian információi szerint Suchet újra felvette a kapcsolatot Ian Metcalfe rendezővel, miután megkapta egy nő levelét, aki hozzájutott egy régi szalagos felvételen a korábbi hanganyaghoz, és amely elmondása szerint teljesen megváltoztatta az életét.

Az új hangfelvételről Metcalfe így nyilatkozott: „Nagyon örülök az egésznek, hogy egyáltalán összejött. Ez csodálatos, csakúgy, mint David Suchet és az ő közvetítőkészsége. Ez a munka a szeretetről szólt és annyira hasznos mindenki számára” – lelkendezett az úriember.

A 67 éves színész nagy álma volt a felvétel, a díj, amellyel szeretetet és jót adományozhat. „Azt remélem egy személyes nézőpontból, hogy aki akarja, az képes lesz olvasni a Bibliát, ugyanakkor néha hallgatni is, vagy csak egyszerűen hallgatni, olvasás nélkül, és hogyha kedvük támad valamely részletéhez, majd olykor visszatérnek rá– mondta. De a gyakorlatban én megtettem a magam részét, és észben kell tartani, hogy létezik egy sokkal nagyobb lény, és hagyni kell, hogy tegye, amit tenni akar veled.

A hangoskönyv kapható lesz CD-n és digitális formátumban egyaránt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek