Starity

14 tipikus diák, akiket minden suliban megtalálni

2014. január 30. 22:10   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikkünkben bemutatunk nektek 14 olyan embertípust, akikben biztosan mindenki ráismer egy osztálytársra vagy iskolatársra.

hirdetés
14 tipikus diák, akiket minden suliban megtalálni

Nem csak a nagy hollywoodi filmekben létezik a középiskolai hierarchia, hanem bizony a való életben is jellemző a klikkesedés, így természetesen bármelyik suliban megtalálhatók a menők, a lúzerek, a gyíkok, a visszahúzódók, a rockerek, a deszkások, a kockák és hasonló jelzőkkel illetett csoportok.

Lássunk most 14 olyan diákfajtát, akiket nem csak kedvenc sorozatainkban és filmjeinkben, hanem bizony a suliban is könnyűszerrel kiszúrunk magunknak!

Aki mindig figyelmezteti a tanárt háziügyben

Kiskedvenc, kocka, gyík, lúzer, okostojás és hasonló jelzőkkel illetik őket, mivel általában ők az osztály legjobb tanulói, mindent megtanulnak és tudnak is, így elvárják azt is a tanártól, hogy ne felejtsen el feladni egy kis házi feladatot.

Emiatt természetesen a legtöbben ellenszenvesek velük és utálják őket, direkt szórakoznak velük, pedig ők csak jót akarnak másoknak, hogy jobban menjenek a matekpéldák és persze saját maguk érdekében is cselekszenek, hogy formában tartsák magukat.

A rejtélyes idegen, aki folyamatosan utazik

Valószínűleg a legtöbbeknek rögtön két jóképű vámpírsrác ugrott be eme mondatról, ugyanis az Alkonyat Edwarja és a Vámpírnaplók Stefanje is ebbe a kategóriába tartozik, de például Carrie Bradshaw Sebastianje is ilyen módon került képbe a Szex és New York előzménysorozatában.

Az ilyen diákok rögtön felkeltik mindenki érdeklődését, hiszen általában nem beszélnek túl sokat, rejtélyesek, így akaratlanul is meg akarjuk ismerni őket. Általában a legmenőbb és legújabb cuccokban járnak – esetleg álomautóval párosítva – hiszen utazásaik során könnyen beszerzik a trendi, itthon még nem is kapható dolgokat.

A zenemániás

Zene nélkül mit érek én? – akár ez is lehetne a mottója az ilyen embereknek, ugyanis a zenén kívül szinte más témát nem is hallani a szájukból és folyamatosan kedvenc dalaikat hallgatják vagy énekelgetik, azokból idézgetnek, posztolgatnak a Facebookon, ami egy bizonyos pontig még elviselhető, viszont a határ átlépése után már roppant idegesítő tud lenni.

Apuci pici lánya/fia

Lehet jófej vagy inkább idegesítő, mivel az orrod alá dörgöli, hogy mindent megkap, míg te térden állva könyörögsz egy új mobilért, hiszen a régi már használhatatlan állapotban van, de az mindenképpen közös az ilyen emberekben, hogy elég bevetniük a jól bevált kiskutya-tekintetet vagy egy-két könnycseppet és máris a kezükben tarthatják a legújabb iPhone-t vagy az éppen kijött dizájner cuccokat, mikor pár hete még az előző kollekcióból származó darabban parádéztak, amit te azóta nagy nehezen beszereztél, de most már persze cikinek számít.

Aki mindig, mindenkivel versenyzik

A rivalizálás az élet minden terén jelen van és életkortól is független, hiszen elég csak mindenki Barney Stinsonjára gondolni, aki konkrétan hobbit űz a kihívások elfogadásából, azonban az biztos, hogy a középsuli a versenyszellem fő székhelye, amit Mouse is bebizonyít szinte minden egyes Carrie Diaries-epizód során.

De nem csak a sorozatok világában van így, mivel a valóságban sincs olyan osztály, ahol ne akadna egy személy, aki mindenkinél jobb akar lenni, legyen szó sportról, tanulmányi átlagról vagy éppen a külsőről.

Minden titkok tudója

Pletykacica ide vagy oda, nem kell álnév, blog és titkos tippek ahhoz, hogy mindenről tudjon az illető, ami az iskolában történik. Elegendő csak, hogy jelen legyen a legtöbb eseményen vagy a megfelelő emberekkel vegye körbe magát, esetleg a manipuláció is képbe jöhet, de mindenhol van legalább egy pletykakirálynő – vagy ritkább esetben király -, aki tényleg mindenről tud.

Aki mindig megzavarja az órát, de a tanárok mégis imádják

Az ügyeletes rosszfiú és nagymenő, akinek mindig van valami frappáns beszólása mindenki számára és ezt akár az óra kellős közepén is halál nyugodtan kijelenti.

Az ilyen srácoktól sokan a falra másznak, ám annál többen vannak odáig értük, hiszen nem kell ecsetelnünk, hogy a rosszfiúk mennyire is vonzóak tudnak lenni és nem csak a lányok számára, hanem sokszor a tanárokat is sikerül meghódítaniuk, akik egyszerűen imádják őket, pedig jópárszor áthúzzák számításaikat a tantervvel kapcsolatban.

A minden lében kanál

Ott van minden rendezvényen, minden szakkörön, mindenről van véleménye, amit meg is oszt, még akkor is, ha azzal esetleg megbánt másokat vagy teljesen az ellentéte annak, amit a többség akar és természetesen az összes képen is szerepel. Nem kell ragoznunk a dolgot, mert biztosan ráismer mindenki egy – vagy esetleg több – emberre ezek alapján.

A blogger

Ha már az előbb a Gossip Girl „főgonoszáról” és weboldaláról esett szó, akkor nem mehetünk el szó nélkül a manapság igen népszerűnek számító blogolás mellett sem, hiszen bárki pillanatok alatt nekiláthat névtelenül, vagy magát felvállalva online-naplót is írni, akárcsak Jenna Hamilton, így lehet, hogy nem is tudsz róla, de ott lapul a padokban valaki, aki minden egyes apró történést feltesz magáról, vagy éppen a körülötte levőkről az internetre.

Mindenki barátja

Ő az, aki mindenkivel jóban van – legalábbis saját bevallása szerint és azt hiszi, hogy neki tényleg mindenki a barátja, pedig általában pont ő az, akitől a legtöbben a falra másznának és legszívesebben tíz kilométeres távolságot tartanának.

Általában szegény csak segíteni szeretne a problémákban és ki is áll barátaiért”, de van, hogy csak saját érdeke szerint cselekszik, ami miatt tulajdonképpen meg is érdemli, ha mindenki elpártol tőle.

Nem tanul, mégis 5-öst kap

Ismerősen hangzik, igaz? Tudjuk, van, aki úgy születik, hogy nagyon jó matekból, töriből, fizikából, kémiából, vagy éppen a nyelvtanulás megy neki, mint a karikacsapás, de akkor is nehéz elhinni, hogy semmit se tanul a témazáróra és eléri maximum pontot, míg te éjt nappallá téve magoltál vagy próbáltad megérteni a cseppet sem könnyű számolásokat és végül épp, hogy meglett a 2-es...

Aki minden héten más ügyet képvisel

Egyik héten megrögzött állatvédő, aztán vegetáriánus, majd az egyenlőség legfőbb támogatója, esetleg a következő lépés már a Vöröskeresztnél való önkéntesség. Egy biztos az ilyen diákokkal kapcsolatban, az pedig az, hogy még nem találták meg önmagukat, így mindig találnak valami új területet, ahol bizonyíthatják sokoldalúságukat, de persze az is könnyen meglehet, hogy egyszerűen jobbá szeretnék tenni a világot és szimplán jószívűek.

Nem tanul, de nem is zavarja

A két véglet közül az egyiket – nem tanul, mégis 5-öst kap – már megemlítettük, így természetesen az olyan illető sem maradhat ki, akit hidegen hagy az egész tanulásos dolog és inkább lóg a haverokkal, játszik a kedvenc videojátékával vagy az alvás mellé teszi le a voksát, így a végeredmény általában siralmas lesz. Ám könnyen előfordulhat, hogy ő az a személy is, akinek mindezek ellenére hibátlan dolgozatot sikerül produkálnia – akár saját kútfőből, akár egy „kis” segítséggel.

Aki meglepő képességekkel rendelkezik

Elég csak a Glee-re gondolni, hiszen a focicsapat és a pompomlányok felének rejtett tehetsége az éneklés és/vagy a tánc, így előbb-utóbb a kórusban köt ki legtöbbjük, szóval tutira nem kell túl messzire menni, hogy a saját iskolánkban, osztályunkban ne botlanánk bele előbb-utóbb valakibe, aki olyan képességekkel rendelkezik, amit nem is néznék ki belőle alapesetben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek