Starity

A legsikeresebb videoklipek: Robbie Williams

2014. február 01. 16:04   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Robbie Williams leghíresebb dalai a hozzájuk tartozó videókkal – karrierjétől napjainkig.

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Robbie Williams

A 38 éves brit zeneszerző és énekes mögött már jó pár év tapasztalat van, amit számtalan sikeres kislemez és videoklip övez. Most megmutatjuk nektek az öt legjobban sikerült kisfilmet, és azok rövid történetét!

You Know Me

A videoklip az énekes második kislemezéről, a Reality Killed The Video Starról származik, a dal 2009. december 7-én jelent meg az Egyesült Királyságban, az eredeti verziót egy francia énekesnő, Françoise Hardy írta, Voilà címen. Robbie a BBC Rádió BBC Electric Proms című koncertjén, 2009. október 20-án adta elő először az újonnan feldolgozott dalt.

A videoklip 2009. november 6-án jelent meg először Williams hivatalos weboldalán. A klipben az énekes elalszik, és amikor felébred, a föld alatti lakásában találja magát, nyúlnak öltözve. A videóban jól megfigyelhető a rajta lévő mellény és a fantáziavilág, amibe csöppent, amely minden kétséget kizáróan az Alíz Csodaországban című mesére emlékeztet minket. Miután bemutatta ezt a fantáziavilágot, lányokkal kezd el táncolni, akik szintén hasonló szerelést viselnek. A klipet Phil & Olly rendezte (többek közt Diamond Dogs néven is ismertek) és a Shepperton Stúdióban vették fel.

She’s The One

A She’s the One című dal a World Party nevű zenekar szerzeménye, amelyet Karl Wallinger írt, és az együttes 1997-es albumán, az Egyptologyn kapott helyet. Robbie 1999-ben dolgozta át, és dupla A-oldalas kislemezként jelent meg (B-oldalon az It’s Only Us című dallal.)

A dal videójában az énekes parodisztikus jégtáncosként szerepel. Világszerte rengeteg díjat gyűjtött be, többek közt a Brit Awards Év kislemeze kitüntetést, valamint a Capitol Radio Legjobb kislemez nevű elismerését.

Eternity

A The Road To Mandalay című kislemezére készítették, de végül a 2000-ben megjelent Sing When You're Winning című albumán kapott helyett, és a Greatest Hitsre is rögzítették. Az Eternity 2001 júliusában jelent meg, először az brit tehetség hivatalos honlapján. Az album érdekessége többek közt, hogy Brian May, a Queen együttes gitárosa játszik a lemezen. A dal a 2001-es év legjobban eladott kislemezeinek listáján a 20. helyre került az Egyesült Királyságban.

Az klip folytatása a The Road To Mandalay videója. Jeleneteket látunk az első videoklipből, amelyben Robbie barátnőjével pihen a házban és a ház körül szórakoznak, többek közt golfoznak, billiárdoznak, sétálnak a tengerparton, és ugrálnak egy trambulinon. Mindeközben részleteket látunk a The Road To Mandalay videoklipjéből is, amelyben az énekes és barátai kirabolnak egy pénzszállító autót. Az Eternity klipjének végén Robbie-t bilincsben elviszik a rendőrök.

Feel

A dal a 2002-es Escapology ötödik nagylemezen és egyben az énekes első kislemezén foglalt helyet. Az egész világon nagy sikert aratott, szinte mindenhol a toplisták élén landolt, többek közt Ausztriában, Németországban, Magyarországon, Olaszországban és Hollandiában, de olyan helyeken is, mint Dánia, Írország és az Egyesült Királyság. Sokak szerint az énekes ezzel a dallal robbant be a köztudatba.

A videó szerint Williams egyszerű cowboyként él egy meghitt kis helyen, ez az egyszerűség pedig még nagyobb érdeklődést váltott ki az emberekből, különösen az USA-ban, de azt is érdemes megjegyezni, hogy Robbie a történet szerint Daryl Hannah szerelme. A klipnek két változata készült, egy fekete-fehér, és egy színes.

Candy

A dal Robbie első kislemezéről és albumáról van. A szerző az énekes, Gary Barlow és Terje Olsen. A kritikusok vegyesen vélekedtek a videóról, és a számról, ugyanis egyesek szerint a dallam fülbemászó, emiatt nagyon sokáig a rádiók is játszották, de akadtak olyanok, akik szerint semmi benyomást nem keltett bennük, emiatt rövidesen a süllyesztőbe kerül.

Annak ellenére, hogy nem volt egyöntetű meleg fogadtatás a dalszerző legújabb szerzeményére, nagyon sok helyen a listák első helyére került rövid időn belül, így például Ausztriában, Németországban, Írországban, és Hollandiában is. Robbie egy őrangyalt alakít, akinek minden áron meg kell óvnia a videóban játszó Kaya Scodelario színésznőt, aki egy gyönyörű halandó bőrébe bújt. A lány neve Candice, aki különböző szerencsétlenségekbe keveredne, ha Robbie nem lenne ott, és természetfeletti erejével nem tenne róla, hogy a hölgy sértetlenül megússzon mindent. A védelmezés azonban nem könnyű feladat, amikor zongora zuhan rá, emellett több autó is elgázolja, de ő mindent sértetlenül megúszik, sőt, még egy rövid táncra is van ideje a aszfalton fekve. A dal végeztével még egy üvegtáblán is átveti magát, hogy Candice-nek ne essen baja. A finálé akkor következik, amikor spontán tűzzé alakul, majd egyesül a lánnyal. A klipet Kelet-Londonban forgatták 2012 nyarán, rendezője Joseph Kahn.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek