Starity

Tízéves rekordot döntött a Jégvarázs

2014. február 06. 19:07   |   Szerző: Lindsay019

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Jégvarázs filmzenéje lett a leghosszabb ideig első helyen levő album az USA-ban.

hirdetés
Tízéves rekordot döntött a Jégvarázs

Úgy tűnik, egyre jobban megy a Disney-nek a szekér: hosszú évekig készült meséjük, a nemrég Annie-díjjal is jutalmazott Jégvarázs sorra dönti a rekordokat. A mese sikere sokakat meglep, ráadásul nem csak a filmvilágban könyvelhet el magának sikereket.

A Jégvarázs népszerűségét nagyrészt zenéjének köszönheti, melyért Kristen Anderson-Lopez, Robert Lopez és Christophe Beck a felelősek. Négy héttel ezelőtt ugyanis a filmzenei album első helyen végeztt a Billboard 200 listáján, sikere pedig azóta is töretlen. Immár negyedik hete foglalja el a listák élét, amivel most megdöntötte a Bay Boys II. 2003-as rekordját. Csak az elmúlt hét során 94 ezer példány kelt el a népszerű CD-ből, amely így összesen 863 ezer eladott lemeznél jár.

A mese és a zene sikere nemcsupán Broadway-feldolgozást eredményez, de január 31-étől az USA-ban már külön dalszöveges verzióban is vetítik a mozik. Mindeközben fennáll az esélye annak is, hogy 2013 legnézettebb animációs filmje legyen, hiszen jelenleg hét és fél millió dollár hiányzik ahhoz, hogy megelőzze a Gru 2. USA-bevételét.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek