Starity

David Suchet 2014-ben Ausztráliában turnézik

2014. február 07. 11:11   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A roppant kedvelt brit színész, David Suchet a 2014-es évet nagyrészt utazgatással tölti. Nemsokára turnéra indul Az utolsó gyónás című színházi előadással a kenguruk földjére.

hirdetés
David Suchet 2014-ben Ausztráliában turnézik

A nemzetközileg is elismert brit színész, David Suchet még 2007-ben, a Chichesteri Színházi Fesztiválon debütált a Az utolsó gyónás című színpadi thrillerben, ahol Giovanni Benelli karakterét formálta meg. Most újra elővették az előadást, a 2014-es esztendőben pedig többször is bemutatják majd több helyszínen – többek között Ausztráliában. A színész azonban nem csak ezen a kontinensen tűnik fel ebben a szerepben, hanem például Torontóban (Kanada) és Los Angelesben (Amerikai Egyesült Államok) is. Tavaly év végén került egyébként bejelentésre a hír, mi szerint Suchet idén utazgatni fog, hogy másoknak is bemutathassák a darabot. Jegyeket egyébként mától lehet váltani az előadásokra, melyekre a nyáron és az ősz folyamán kerül majd sor.

Érdekesség, hogy David Suchet most lép először a világot jelentő deszkákra Ausztráliában. Ő maga is izgalommal és lelkesedéssel várja a debütálást. Most, hogy végleg elköszönt a kis belga detektív karakterétől, szívesen vállal el újabb és újabb kihívásokat, amiknek örömmel igyekszik megfelelni.

Az előadásról, melyet Roger Crane jegyez: Zavarja a korrupció a Vatikánt, amit elsősorban Paul Marcinkus és Jean-Marie Villot okozott. Benelli megpróbálja manipulálni az 1978. augusztusi konklávét és megválasztja Albino Lucianit pápának. A terv sikerül, és Lucianiból pápa lesz, I. János Pál, de a szokatlan nézetek és intézkedések ellenségeket szülnek számára környezetében. Mindössze harminchárom nap volt az ő „uralkodása”, János Pál ugyanis hirtelen meghal. Benelli vizsgálódni kezd a haláleset miatt, a gyanúja az, hogy a pápát meggyilkolták. Felismervén, hogy a boncolási kérelem árthat az egyháznak, Benelli inkább befejezi a vizsgálatot, és igyekszik ő maga pápává válni. Ezúttal erőfeszítései, hogy manipulálják a konklávét, sikertelen, és a kompromisszum szerint nyertes jelöltet, Karol Wojtyłát választják pápává. Ő lesz II. János Pál.

A mű és a drámaíró egyaránt elismerté vált az idők folyamán mind a közönség, mind pedig a kritikusok részéről. Az újabb bemutatót rengetegen támogatják az Egyesült Királyságból, Ausztráliából, Kanadából és az Egyesült Államokból is. A darab művészeti vezetője így nyilatkozott az Ausztráliában folyó meghallgatások alkalmával: „Amit feltétlenül meg kell említeni, az az izgalmas munkafolyamat nemzetközi dimenziója. Összehozunk egy amerikai írót, egy brit kreatív csapatot és egy nemzetközi csapatot, válogatott ausztrál, amerikai, kanadai és brit szereplőket, hogy létrejöhessen ez a kivételes, merőben új darab.” A kreatív csapatnak egyébként olyan tagjai vannak, mint például a hétszeres Olivier-díjas William Dudley tervező, vagy éppen a világításért felelős Peter Mumford, aki szintén már három Olivier-díjjal büszkélkedhet. A jelmezeket Fotini Dimou tervezi, míg a zenéért Dominic Muldowney felel majd. A próbafolyamatok Londonban startolnak el.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek