Starity

16 énekes, akinek nincs szüksége playbackre

2014. február 08. 21:09   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Buzzfeed összeállított egy listát azokról az énekesekről, akik valóban tudnak énekelni.

hirdetés
16 énekes, akinek nincs szüksége playbackre

Egy énekes talán legvonzóbb tulajdonsága a jó megjelenés, személyiség, kisugárzás mellett a remek, élő hang, amellyel képes egy egész arénát megmozgatni, megsíratni vagy éppen libabőrre bírni.

A mai, népszerű előadók között – sajnos – egyre kevesebb az, aki élőben is úgy hangzik, mint a megszeretett felvételeken, azonban ez a lista megmutatja, kik azok, akiknek nincs szüksége autotune-ra.

Ariana Grande

Ariana Grande hangját rajongói egy angyaléhoz hasonlítják. A csupán 20 éves énekes 15 évesen a Broadwayen lépett fel, aztán szerepet kapott a Nickelodeon Victorious sorozatában, s nemrégiben megjelent debütáló albuma, a Yours Truly.

Beyoncé

Queen B évek óta uralja a világot slágereivel, és egyedi vokáljával, ami mindig kifogástalan – csakúgy, ahogy maga az énekesnő.

Ed Sheeran

A 22 éves, brit énekes 14 éves kora óta zenél és producál. Mióta betört, Grammy-díjra jelölték, új albuma pedig idén érkezik.

Lady Gaga

Az extravagáns énekesnőt sok mindennel lehetne vádolni, de azzal biztosan nem, hogy nem tud énekelni! A Lady kivéletelesen jó hangot kapott a sorstól, így nem is meglepő, hogy a Mother Monster szinte soha nem használ playbacket.

Lea Michele

A színész és énekesnő a Glee előtt a Broadwayen lépett fel, majd a sorozat meghozta számára a világhírnevet. Az első albuma, a Louder idén érkezik.

Bruno Mars

Bruno Mars napjaink egyik legnagyobb férfi énekese, és elhallgatva élő fellépéseit, meg is érdemli a „kinevezést”.

Demi Lovato

Demi tinilányok millióinak példaképe a Stay Strong üzetével, azonban a Lovatónak nemcsak remek üzenete, hanem kifejezetten erős, jó hangja is van.

Miley Cyrus

Bár az énekesnő mostanában inkább magamutogatásáról, mintsem zenéjéről híres, azt el kell ismerni, hogy Cyrus remek élő vokállal rendelkezik.

Justin Bieber

Justin Bieber nem a semmiért lett híres: bár a kanadai sztárt elkapta a hírneve, hangja általában kifogástalan. Mielőtt híres lett, YouTube-videókat készített, s slágereket dolgozott fel.

Pink

Nem számít, hogy Pink éppen megformálja a Try koreográfiáját, a levegőben lebeg vagy éppen egy széken ül: vokálja mindig a topon van. Lassan már 15 éve ikonikus alakja a zenei életnek.

Hayley Williams

A Paramore pici, de annál energikusabb énekesnője tüzes vörös haja mellett erős hangjáról ismert. Nála igaz a mondás, hogy a jó dolgok kis csomagban érkeznek!

Adam Lambert

Annak ellenére, hogy Lambert nem nyerte meg az American Idolt, világhírnévre tett szert. A befutása előtt színházakban, musicalekben és bandákban énekelt. 10 éves kora óta jár énektanárhoz, kezdetekben opera zenéket próbált, majd áttért a musicalekre, rockra, és a popra.

Christina Aguilera

Az énekesnő 10 éves kora óta szerepel a médiában. Hangi adottsága meghalladja az öt oktávot, s pályafutása során több Grammy-díjjal is gazdagodott.

Rihanna

Bár az énekesnő egyre gyakrabban használ playbacket fellépései során, nem lenne rá szüksége. A barbadosi csillag remek, egyedi hangot kapott, amivel életet lehel slágereibe.

Lana Del Rey

Bár Lana Del Rey első bemutatkozása az SNL műsorban nem sikerült a legjobban, az énekesnőnek karakteres, mesébe illő hangja van. Új lemeze 2014-ben érkezik Ultraviolence címen.

Christina Stürmer

Az osztrák énekesnőt 2003-ban fedezték fel, tavaly tavasszal jelent meg Ich hör auf mein Herz (A szívemre hallgatok) című stúdióalbuma, nemrég fejezte be a turnéját, amelyhez Jon Bon Jovi is csatlakozott – és ami a legfontosabb: élőben is ugyanúgy énekel, mint a felvételeken.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek